Projekcijom filma RANA MOJE MAJKE počeo 8. Festival turskog filma

Premijernim prikazivanjem filma Rana moje majke reditelja Ozana Açıktana u Kinu Meeting point u Sarajevu svečano je otvoren 8. Festival turskog filma. Osmi put Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini organizira Festival koji će trajati od 7. do 12. decembra 2016. godine.

 

Gosti na svečanoj ceremoniji otvaranja bili su članovi ekipe filma Rana moje majke, redatelj Ozan Açıktan, glumci Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş, te Firat Sezgin iz producentske kuće BKM koja je producirala ovaj film.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rlqUvpMoAv4[/youtube]

 

 

U ime domaćina, Ureda za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, ataše za kulturu i turizam Soner Şahin je posebno istaknuo zadovoljstvo činjenicom da organiziranje Festivala turskog filma postaje tradicionalno i da je sve veći interes publike za filmove.

 

Soner Sahin
Soner Şahin

 

Ambasada Republike Turske u BiH i Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske osmi put organiziraju festival turskog filma i hvala vam što svojim prisustvom podržavate naš rad. Uvijek kada organiziramo ovakve aktivnosti vi pratite naš rad i hvala vam na tome. Uživajte u večerašnjoj projekciji i narednim danima Festivala tokom kojih ćete imati priliku vidjeti filmove novije turske produkcije, istaknuo je ataše Şahin.

 

Ulazak filmske ekipe izazvao je oduševljenje prisutnih u Kinu Meeting Point, a redatelj Ozan Açıktan napravio je zajednčki selfie, a tokom obraćanja publici obećao je da će poslati fotografiju svima prisutnima.

 

festival-turskog-filma

 

Za nas je od izuzetne važnosti prikazati film Rana moje majke upravo ovdje u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Posebno je značjno što će film biti prikazan u okviru 8. Festivala turskog filma, naglasio je redatelj Ozan Açıktan.

 

Jedan od sponzora 8. Festivala turskog filma kompanija Turkish Airlines organizirala je za posjetitelje ceremonije nagradnu igru, a dvoje gledatelja nagrađeno je besplatnom avionskom kartom. Tokom 8. Festivala turskog filma, bit će prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih reditelja.

 

Filmska publika imat će priliku pogledati filmove Gazda želi sretan kraj reditelja Kıvança Baruönüa, Pretraživač reditelja Atalaya Taşdikena, Šapni ako zaboravim reditelja Çağana Irmaka. Također, tokom 8. Festivala turskog filma bit će prikazan i film Hladnoća kalandara režisera Mustafe Kara.

 

festival-turskog-filma-2

 

Od četvrtka, 8.decembra filmovi će se prikazivati u sarajevskom Kinu Meeting point. Tako će filmska publika u četvrtak u terminu od 20.00 sati moći pogledati film Pretraživač, dok će u petak 9. decembra u istom terminu biti prikazan film Šapni ako zaboravim.

 

U Kinu Meeting point filmska pubilika će u subotu, 10. decembra u terminu od 20.00 sati imati priliku pogledati film Hladnoća kalandara, a u nedjelju, 11. decembra u 20.00 sati na rasporedu je projekcija filma Gazda želi sretan kraj. U ponedjeljak, 12. decembra gledatelji će imati priliku pogledati drugu projekciju filma Rana moje majke, u terminu od 20.00 sati.

 

Svi filmovi su titlovani na B/H/S i engleskom jeziku. Ulaz u Kino Meeting point za posjetitelje je besplatan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
The Soteria Method: Štikle kao sredstvo za samoodbranu