Promocija albuma SHATTERED SKIN benda CORBANSICK

Nakon skoro deset godina postojanja u ovoj postavi i jednog izdanja iza sebe Another Nobody EP iz 2010. došlo je vrijeme da sarajevski bend Corbansick predstavi svoj prvi full lenght album – Shattered Skin . U petak 17.aprila u klubu Kaktus u Sarajevu predstavit će materijal koji su spremali više od pet godina. Kako iz benda najavljuju riječ je o dosta drugačijem zvuku, a sve je to zabilježeno u Skirlibaba studiju.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NiNLEPRI3xo&feature[/youtube]

 

 

Corbansick kao ideja nastao je jos 2003. godine, ali nakon početnih promjena u postavi i zvuku od 2006. radi u postavi Ensar Bistrivoda – vokal, Feđa Šehić – gitara, Muhamed Mulaosmanović – bas i Dino Osmić – bubanj.

 

Prvi nastup u ovoj ekipi bend je zabilježio 2008. na Upgrade Festu u Sarajevu i pored nove postave prestavljen je i novi materijal i zvuk benda koji je prevenstveno bio okrenut rep vokalima, funky bas dionicama i po kojem težem rifu. Ovaj period u radu benda zaokružen je 2010. sa EP izdanjem Another Nobody i fantastičnom promocijom istog u klubu AG 2011.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Strahinja Cerovina: Novi Sad je naša močvara i pustinja i naš neiscrpni izvor inspiracije