Promocija albuma SHATTERED SKIN benda CORBANSICK

Nakon skoro deset godina postojanja u ovoj postavi i jednog izdanja iza sebe Another Nobody EP iz 2010. došlo je vrijeme da sarajevski bend Corbansick predstavi svoj prvi full lenght album – Shattered Skin . U petak 17.aprila u klubu Kaktus u Sarajevu predstavit će materijal koji su spremali više od pet godina. Kako iz benda najavljuju riječ je o dosta drugačijem zvuku, a sve je to zabilježeno u Skirlibaba studiju.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NiNLEPRI3xo&feature[/youtube]

 

 

Corbansick kao ideja nastao je jos 2003. godine, ali nakon početnih promjena u postavi i zvuku od 2006. radi u postavi Ensar Bistrivoda – vokal, Feđa Šehić – gitara, Muhamed Mulaosmanović – bas i Dino Osmić – bubanj.

 

Prvi nastup u ovoj ekipi bend je zabilježio 2008. na Upgrade Festu u Sarajevu i pored nove postave prestavljen je i novi materijal i zvuk benda koji je prevenstveno bio okrenut rep vokalima, funky bas dionicama i po kojem težem rifu. Ovaj period u radu benda zaokružen je 2010. sa EP izdanjem Another Nobody i fantastičnom promocijom istog u klubu AG 2011.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Issey Miyake L’Eau d’Issey Pure Pétale de Nectar: Meka eksplozija slatkih mirisa proljeća