Promocija novog albuma Maje Milinković u Muzeju fada u Lisabonu

Maja Milinković će promociju novog albuma Fado é sorte održati 16. februara u Muzeju fada u glavnom gradu Portugala. Bh. umjetnica, rodom i z Sarajeva, koja već četvrtu godinu boravi u Lisabonu gdje gradi karijeru kao pjevačica fada. Promocija će se održati u koncertnoj sali Muzeja, gdje će Maja odrzati mini koncert.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ihON6uG2VJY[/youtube]

 

Novi album je plod trogodišnjeg rada, istraživanja i djelovanja na polju fado muzike, koji je uokviren u 16 tema, tradicionalnih i novokomponovanih i tema bh. tradicionalne baštine koje je Maja odlučila uvrstiti, kao posvetu svojim korijenima. Velika inspiracija za ovaj album je diva i fado kraljica Amalija Rodrigues, koja je iza sebe ostavila veliki opus djela. Naziv albuma je inspirisan njenim imenom koje zvuči kao amajlija. Fado je sreća ili amajlija, amulete.

 

Album izdaje portugalska izdavačka kuća Seven Muses koja se bavi isključivo fado muzikom, a moći ćete ga pronaći i na digitalnim platformama, Itunes, Amazon.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
AMRA, MARIJA, IVANA i NAIDA otkrile GLORIU – novo lice prirodne kozmetike