PULSE – nova klupska noć u sarajevskom klubu Trezor

Release Date
16/02/2023

PULSE je nova klupska noć koja će se prvi put održati u subotu, 18. februara, u klubu Trezor. Za vas ovu noć uređuje jedna od residentica DJane Lina. Prvi gost PULSE izdanja bit će Xenex, hrvatski techno DJ i producent iz Vukovara. Podrška tu noć zajedno sa DJane Linom su nama dobro poznata DJane Nadja Si i mladi i talentovani Trag.

Xenex je već dugi niz godina aktivan na regionalnoj underground sceni, ali nastupao je i u inostranstvu. Dijelio je pult sa izvođačima kao što su Marika Rossa, Tom Hades, A. Paul, Goncalo M, Axel Karakasis, Petar Dundov, Insolate, DJ Jock, DJ Ogi, Lag, Milo Raad, Avoid, Dejan Miličević, Muhi, Alen Milivojević, Veztax, Reaky, Rydel i većinom lokalnih izvođača u njegovoj regiji.

Godine 2013. ulazi u svijet muzičke produkcije pa se do danas njegova izdanja mogu pronaći na izdavačkim kućama kao što su DSR Digital, Naked Lunch, Eclipse Recordings, Dolma, Reload Black, Black Square, Fever, Audioelite itd. Njegove trake često su se mogle pronaći na Beatport Top 100, kao i u setovima izvođačima kao što su: Amelie Lens, I Hate Models, Viper Diva (Shlømo & Hadone), A.Paul, Goncalo M, DJ Ogi, The Yellow Heads, David Temessi, Du’Art, Boriqua Tribez, Lea Dobričić.

Njegov stil se bazira na mračnijem techno zvuku sa glavnim naglaskom na dinamiku i perkusivne ritmove. Osnivač je i udruge RE:CODE iz Osijeka kojom promiče elektronksku muziku, sa fokusom na tvrdi underground zvuk, te je do sada predstavio mnoge međunarodne izvođače domaćoj publici.

Kada je riječ o domaćinima, DJane Lina je istinska zaljubljenica u techno zvuk koji prati već dugi niz godina. Porijeklom iz Maglaja sa adresom u Sarajevu, aktivna je na lokalnoj sceni. Počela se zanimati za produkciju techno muzike i DJ-ing tokom lockdowna, i sada je već rezidentna DJane u klubu Trezor. Pored toga, bavi se plesom, te kaže da su za nju su techno muzika i ples neodvojivi spoj sa spiritualnim svijetom. Na njenim nastupima možete čuti zavodljive melodije u kombinaciji sa industrijskim zvukom i ‘groovy’ ritmom.

Nadja Si, također resident DJane u klubu Trezor je još u studentskim danima krenula istraživati elektronski zvuk gdje je i pronašla techno. Posmatrajući muziku kroz prizmu svog prvobitnog bavljenja umjetnošću i filmom, veoma brzo je zavoljela techno i odlučila da se želi baviti DJ-ingom. Njeni setovi su puni energije, mračnih zvukova i melanholije. Trenutno se također zanima za zvuk i sound design u filmu, ali istražuje i audio produkciju kojom se želi baviti. Bazirana u Sarajevu, i dio je klubskog programa Dance More Sleep Later.

Treći domaćin je talentovani Admir Mulagić aka Trag iz Hadžića, koji se počeo baviti elektronskom muzikom 2018.godine. U prethodnih 5 godina nastupao je u klubovima Trezor i Učo, također redovno nastupa u lokalnom baru Art. Artisti koji obiljezavaju njegov stil i u kojima pronalazi inspiraciju su: Luke Slater, Ben Sims, Alexander Kowalski etc. Karakteriše ga dinamičan i mračan zvuk sa plesnim ritmom.

Ovu noć vas očekuje odličan izbor muzike, i na pravom ste mjestu ukoliko se želite isplesati i odmaknuti od svakodnevnih  briga i stresova. Početak je u 23:00. 

Karte su dostupne na ulazu po cijeni od 10 KM do ponoći, te 12 KM od ponoći.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Sarajevu predstavljena LINDEX PINK kolekcija