Re.You stiže u Sarajevo!

Re.You je producent i DJ koji je u potpunosti nadmašio aktuelne trendove u elektronskoj muzici čime je izgradio vlastiti stil, koji će predstaviti po prvi put sarajevskoj publici u subotu, 26. januara u klubu Silver & Smoke.

 

Postizanje i održavanje uspjeha u underground elektronskoj muzici veliki je uspjeh. Mali je broj umjetnika koji su uspjeli ostati relevantni i aktuelni, budući da se konstantno mijenjaju trendovi u ovoj vrsti muzike. Marius Maier poznatiji kao Re.You jedan je od takvih umjetnika – on je producent i DJ koji je prevazišao ono što je samo trenutno in, čime je pronašao svoj put izgrađujući zavidnu bazu fanova. Osim što od 2009. godine radi kao producent, Maier vodi i vlastitu izdavačku kuću Younion kako bi podržao muziku koju stvaraju talentirani mladi producenti.

 

Na početku svoje karijere Re.You etablirao se kao uspješan producent, sposoban prenijeti emocije kroz svoju muziku, a istovremeno držati publiku na plesnom podijumu zainteresovanom i pod naponom. Ova izvanredna simbioza produciranja i puštanja muzike mu je donijela obožavatelje diljem svijeta, te se seli u Berlin gdje se povezao s legendarnom Anjom Schneider. Za njen label je 2012. godine izdao i svoj prvi EP. Nakon toga je producirao još četiri albuma izdata pod istom etiketom. Nadalje, Re.You je izgradio jaku vezu s labelom Moon Harbour, koji vodi Mathias Tanzmann, za koji će od 2014. izdati četiri EP-a uključujući Don’t Stop i Very Very Dry. Moćni Kompakt je također izdao njegov EP s dvije trake Robot i Fantasy.

 

Re.You je uradio remikse za umjetnike kao što su Andhim, Magit Cacoon, MANDY, Matthias Tanzmann, Butch, Ninetoes, Terranova, Rodriguez Jr. i Anja Schneider. Zanimljiv je i remix pjesme Video Games koju je uradio za Lanu Del Rey.

 

Kad nije u studiju, Re.You nastupa u najvećim i najuticajnijim svjetskim klubovima – od Miamija do Londona, Madrida i Berlina. Podršku njegovom premijernom nastupu u  Sarajevu u subotu, 26. januara dat će mu DJevi već poznati domaćoj publici: Bonjasky, G. Edd i RAJOT. Ulaz je od 22 sata, a sve informacije dostupne su na zvaničnom Facebook eventu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte predivnu izložbu CHRISTIAN DIOR, DESIGNER OF DREAMS