Re.You stiže u Sarajevo!

Re.You je producent i DJ koji je u potpunosti nadmašio aktuelne trendove u elektronskoj muzici čime je izgradio vlastiti stil, koji će predstaviti po prvi put sarajevskoj publici u subotu, 26. januara u klubu Silver & Smoke.

 

Postizanje i održavanje uspjeha u underground elektronskoj muzici veliki je uspjeh. Mali je broj umjetnika koji su uspjeli ostati relevantni i aktuelni, budući da se konstantno mijenjaju trendovi u ovoj vrsti muzike. Marius Maier poznatiji kao Re.You jedan je od takvih umjetnika – on je producent i DJ koji je prevazišao ono što je samo trenutno in, čime je pronašao svoj put izgrađujući zavidnu bazu fanova. Osim što od 2009. godine radi kao producent, Maier vodi i vlastitu izdavačku kuću Younion kako bi podržao muziku koju stvaraju talentirani mladi producenti.

 

Na početku svoje karijere Re.You etablirao se kao uspješan producent, sposoban prenijeti emocije kroz svoju muziku, a istovremeno držati publiku na plesnom podijumu zainteresovanom i pod naponom. Ova izvanredna simbioza produciranja i puštanja muzike mu je donijela obožavatelje diljem svijeta, te se seli u Berlin gdje se povezao s legendarnom Anjom Schneider. Za njen label je 2012. godine izdao i svoj prvi EP. Nakon toga je producirao još četiri albuma izdata pod istom etiketom. Nadalje, Re.You je izgradio jaku vezu s labelom Moon Harbour, koji vodi Mathias Tanzmann, za koji će od 2014. izdati četiri EP-a uključujući Don’t Stop i Very Very Dry. Moćni Kompakt je također izdao njegov EP s dvije trake Robot i Fantasy.

 

Re.You je uradio remikse za umjetnike kao što su Andhim, Magit Cacoon, MANDY, Matthias Tanzmann, Butch, Ninetoes, Terranova, Rodriguez Jr. i Anja Schneider. Zanimljiv je i remix pjesme Video Games koju je uradio za Lanu Del Rey.

 

Kad nije u studiju, Re.You nastupa u najvećim i najuticajnijim svjetskim klubovima – od Miamija do Londona, Madrida i Berlina. Podršku njegovom premijernom nastupu u  Sarajevu u subotu, 26. januara dat će mu DJevi već poznati domaćoj publici: Bonjasky, G. Edd i RAJOT. Ulaz je od 22 sata, a sve informacije dostupne su na zvaničnom Facebook eventu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Veličina je bitna: Ovako izgledaju savršeni penisi kad ih nacrtaju žene