Redovan pregled koji znači život

Tokom mjeseca oktobra velika pažnja posvećuje se borbi protiv raka dojke od kojeg prema dostupnim podacima u Bosni i Hercegovini godišnje od raka dojke oboli oko 1.300 žena, a čak 500 ih izgubi bitku za život. Iako je oktobar mjesec borbe protiv raka dojke, na ovaj problem bi se trebalo uvijek misliti.

 

Važnost redovnih pregleda i samopregleda od ključnog je značaja za borbu protiv ove opake bolesti i to je bio glavni razlog da kompanija Avon pokrene je kampanju #budizdrava. Kampanja putem pjesme Oda grudima, te video spotom koji su uz profesionalnu pomoć Maye Sar i Sanje Doležal, otpjevale i snimile i žene koje se bore protiv raka dojke, u pozitivnom tonu podsjeća žene na važnost prevencije.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QCgOOxtJKso[/youtube]

 

 

Iako je kampanja vremenski ograničena, podrška prevenciji raka dojke ostaje trajno jer je Avon pokrenuo posebnu web stranicu budizdrava.com koja na jednom mjestu objedinjava sve potrebne podatke o samopregledu, pregledima, savjetima te s posebnom aplikacijom koja će svakoj ženi poslati individualizirani podsjetnik za obavljanje pregleda. Na vrijeme ćete dobijati podsjetnik koji vam može biti od velikog značaja.

 

Da redovan pregled može imati životni značaj naglašava i gospođa Maja Memić iz udruge Novi Pogled iz Mostara:

 

– Mnogim ženama je upravo tih nekoliko minuta koje su svaki mjesec odvojile za samopregled, za svoje zdravlje, spasilo život.

 

Stoga, drage dame, ne oklijevajte, već izdvojite nekoliko minuta i posjetite stranicu budizdrava.com namijenjenu upravo vama s ciljem da vam pomogne da volite sebe, brinete o sebi i da pazite na svoje zdravlje.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pet adidas trendova koje ćemo nositi ovog ljeta