Rekordan broj trkača na najvećoj domaćoj trail trci

Datum objave
20/06/2022

Protekle subote, u Babinom dolu, u sklopu Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, održano je šesto po redu izdanje najpopularnije trail trke u našoj zemlji, Vučko Trail 2022. Trka je i ove godine imala rekordne brojke, a uspješno su je završili 741 trkačica i trkača.

Najuspješniji na izazovnoj Crvenoj stazi dugoj 61 kilometar sa čak 3700 m visinske razlike bili su Branislav Pavić sa vremenom 8 sati i 23 minute i Naida Avdić sa 10 sati 24 minute. Staza ih je vodila od Babinog dola, preko sela Lukomir u kanjon Rakitnice, na greben i obronke Visočice, a zatim ponovo na Bjelašnicu.

crvena staza vučko trail

Na atraktivnoj plavoj stazi sa 35 kilometara i 1800 m visinske razlike, najbrži su bili Ernis Džemidžić i Alma Alijagić. Stazu koja je vodila preko Dugog polja, Lukomira, Studenog potoka i nazad preko sela Umoljani, Elezovići i Lukavac do cilja, prešli su za 3 sata 42 minute i 4 sata 31 minutu.

Najkraća, izuzetno zabavna i popularna Zelena staza okupila je najveći broj trkačica i trkača, od iskusnih profesionalaca do rekreativaca i početnika. Najbolji rezultat ponovo je imao Džemo Jašarević u muškoj konkurenciji sa rezultatom 1:13:04, a najbrža u ženskoj konkurenciji je bila Emina Alagić sa rezultatom 1:23:09.

zelena staza vučko trail

Po prvi put na Vučko Trailu organizirano je i Vučko Teams takmičenje u sklopu koga su članovi prijavljenih timova bodovani za ukupan plasman njihove ekipe. Najuspješnija ekipa ove godine bila je Igosport iz Poljske.

Pored rekordnog broja takmičara, trka je okupila taj dan i veliki broj navijača i gledatelja koji su uživali u lijepom danu na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici uz muziku i druženje.

plava staza vučko trail

Šesti Vučko Trail organizovan je uz nesebičnu podršku i pomoć Gorske službe spašavanja i Federalne uprave civilne zaštite, te sponzora Visit Sarajevo, Zira, BH Telecom, Loris, Varta, Olimpija, Red Bull, Novo Nordisk, Adiko Banka, Amicus Pharma, Dynafit i Orbico. Medijski pokrovitelji trke bili su KLIX i Radio Stari grad, a utrku su podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Olimpijski centar Bjelašnica i Igman.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bh. umjetnici Alisi Teletović uručena nagrada Donatello u Firenci