Richie Hawtin u beogradskom klubu Drugstore

Stvari teško da mogu biti bolje za klabing Beograda: jedan od omiljenih tehno promotera otvara novu sezonu ekskluzivnim setom Richieja Hawtina u omiljenom beogradskom tehno hramu – klubu Drugstore. DJ podršku pružaju lokalne vedete Schwabe i Lag. Ograničen broj ulaznica dostupan je na prodajnim mestima i online servisima Gigstix.com, Tickets.rs i ResidentAdvisor.net po prvoj cijeni od 1250 RSD.

 

LNah-h6w

Po mnogo čemu jedinstvena figura detroitskog i predvodnik globalnog techna, Richie Hawtin je duboko privržen svojim izvornim idejama inovacije, promjene, iznenađenja – u muzici koju kreira i potpisuje svojim imenom ili nekim od brojnih pseudonima, kao i naprednoj tehnologiji koju nesputano i pionirski koristi i promoviše. Svojim principima Richie je ostao dosledan i u brojnim live i DJ varijacijama: u okviru ENTER ili CLOSE koncepta, rijetkih, ali nezaboravnih Plastikman nastupa na probranim događajima (SONAR, Mutek, Time Warp) ili nesvakidašnjim lokacijama (Gugenhajm muzej), periodičnih turneja za M_nus ili Plus 8, festivalskih setova za desetine hiljada fanova ali i DJ gigova u intimnom klupskom okruženju, lišenih konceptualnih okvira, usmjerenih na provereni spoj energije prvorazrednog techna i uzavrelog plesnog podijuma.

 

fotografija_Benny Gaši
fotografija_Benny Gaši

Vođen kriterijumima i inspiracijom koji su mu omogućili ovakvo bogatstvo izbora i balans u karijeri, Richie je odabrao Drugstore kao mjesto povratničkog nastupa u Beogradu.

 

Uz Richie Hawtina nastupit će i Schwabe – jedan od kreatora Disco Not Disco večeri, svestrani DJ, poznat i po autorskom angažmanu u duetu Kompleks i bendu Tapan koji ima vrlo zapaženu internacionalnu karijeru. Program na glavnoj Drugstore bini zatvorit će Lag – predstavnik novije generacije domaćih techno producenata sa izdanjima za etikete Mord, Elements, THEM, prije svega DJ sa nesvakidašnjim senzibilitetom i jedan od favorita sa domaće scene kojeg još uvijek nismo imali prilike da slušamo na Apgrade žurkama.

Tokom prethodnih 6 sezona Apgrade je beogradskoj publici predstavio brojne umjetnike iz samog vrha svjetske elektronske scene kao što su Laurent Garnier, Sven Vath, Solomun, Maceo Plex, Tale Of Us, Nicolas Jaar, Seth Troxler, Moodymann, Ben Klock, Modeselektor, Amelie Lens, Helena Hauff, Recondite, ali i nove talente ili provjerene selektore iz underground sfere, pomenimo i neke od njih – Fjaak, Vril, Kobosil, Orpheu The Wizard, Skee Mask, Daniel Miller, Michael Mayer, DJ Tennis, Radio Slave, Mathame.

 

U životu Apgradea ova godina treba da donese kombinaciju novog i starog, velikog i malog, događaja festivalskog formata kao i uzbudljivih nastupa u manjim, intimnijim prostorima. Uzbuđenja slijede.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Večer uz poeziju Ramiza Huremagića u knjižari Books.ba