Rubicon i Gazzda razvili AR aplikaciju koja će vam olakšati dizajn enterijera

Bosanske kompanije Rubicon Software Development i Gazzda, dobitnik prestižnih nagrada za namještaj, razvili su augmented reality aplikaciju, AR Interior Design Gazzda, pomoću koje možete virtuelno smjestiti namještaj u prostor u kojem boravite ili radite. Na taj način možete brzo i tačno vidjeti kako Gazzda namještaj izgleda i kako se uklapa u vašu viziju prostora.

U Gazzda timu smo najsretniji kad uspijemo ljudima pomoći da svaki prostor dožive kao svoj dom, bez obzira o kakvom se prostoru radilo. Na kraju krajeva, ko se ne bi htio osjećati kao kod kuće i kad je na poslu, ili u javnom prostoru? Sa novom tehnologijom i Gazzda aplikacijom, u mogućnosti smo da svima pokažemo koliko divan njihov dom može biti, a da ne moraju kupiti namještaj da bi se u to uvjerili. Čak mogu testirati i različite veličine i boje, i sve to u tačnom mjerilu. Već osjetimo uzbuđenje kod naših korisnika zbog ovog novog dodatka našem brendu – a i mi jedva čekamo da vidimo rezultate, rekao je Kenny van Halderen, osnivač i direktor komunikacija u Gazzdi.

 

iPhoneX 1

 

Aplikacija je veoma jednostavna za korištenje i može vam pomoći da sa sigurnošću donesete najbolju odluku za svoj prostor. Rubicon tim je koristio Appleovu ARKit tehnologiju za razvijanje ove Augmented reality aplikacije. Nakon što kroz aplikaciju skenirate prostor s kojim želite eksperimentisati, možete odabrati komad namještaja koji vas interesuje, te odgovarajuće materijale i boje, i pozicionirati ga na željeno mjesto. Možete zumirati i vidjeti teksturu materijala, kao i nastaviti okretati i premještati namještaj dok ne nađete savršenu kombinaciju.

Augmented reality je oblast koja se jako brzo razvija. Velika primjena tehnologije se očekuje u industriji namještaja. Drago mi je što je bosanski brend Gazzda među prvima koji svojim klijentima omogućava “augmented reality” iskustvo, kaže Adin Popržanović, osnivač i direktor RUBICONA.

 

iPhoneX 2

 

Nakon što nađete savršenu poziciju, dizajn možete podijeliti sa prijateljima i porodicom. Kroz aplikaciju možete pronaći i najbližu lokaciju gdje možete kupiti Gazzda namještaj. Budući da je Gazzda tim dobitnik prestižnih nagrada za dizajn, možete vidjeti kvalitetno dizajniran namještaj unutar željenog prostora, bilo da je to vaš dom ili ured. Moći ćete se igrati sa nekoliko modela, a ubrzo se očekuje još proizvoda.

 

 

iPhoneX 3

 

Kako koristiti AR Interior Design Gazzda aplikaciju

• Na uređaju morate imati iOS 11

• Sa Apple App Storea besplatno skinite AR Interior Design Gazzda aplikaciju

• Skenirajte prostor u koji želite smjestiti Gazzda namještaj

• Pronađite proizvod koji vas interesuje

• Odaberite komad namještaja i zaigrajte se dok ne nađete savršenu kombinaciju.

 

Aplikaciju možete skinuti ovdje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Volkswagen ID.3 i ID.4 zvanično predstavljeni u BiH