Rudolph van Veen najslađim druženjem godine zvanično otvorio novu Mrvicu

Dobar dan Sarajevo, dobar dan Bosni i Hercegovino riječi su kojima je svoj kulinarski show ispred sarajevske Katedrale započeo svjetski poznati kuhar Rudolph van Veen. Uz prisustvo nekoliko hiljada građana i građanki Sarajeva, Rudolph je posebno za ovu priliku podijelio nekoliko recepata sa publikom te se uz veliko strpljenje i zadovoljstvo družio sa svim fanovima. Nakon showa, Rudolph je druženje nastavio u novootvorenom objektu cafe-pekare Mrvica koji se nalazi u Jelićevoj ulici.

 

rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-22

 

Naglašavajući da nije očekivao ovako veliko interesovanje građana, Rudolph van Veen je istakao da je oduševljen atmosferom i interakcijom publike.

 

Moja saradnja sa Mrvicom bila je idealna prilika da prvi put posjetim Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu i zaista sam oduševljen gradom, ljudima i bosanskom kuhinjom. Imao sam priliku probati tradicionalna jela, a posebno su mi se svidjele pite i japrak. Iznenađen sam odzivom građana i hvala im na divnom druženju, rekao je Rudolph te se zahvalio menadžmentu Mrvice na pozivu i organizaciji cijelog događaja.

 

rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-7 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-1

 

U njegovom performansu na sceni, Rudolphu su nakon nagradne igre pomagale i sugrađanke Naida, Lejla, Adisa, Nađa i gospođa Anđa koja je specijalno za ovu priliku došla iz Zenice. Vlasnica popularne Mrvice, Dina Ramić-Husomanović, navela je da je ovim događajem Mrvica željela organizovati jedan nesvakidašnji događaj za sve sugrađane i sugrađanke.

 

Jako smo sretni i ponosni što smo nakon nekoliko mjeseci priprema konačno otvorili naš novi objekat i što smo u naš grad uspjeli dovesti jednog od najboljih svjetskih kuhara. Oduševljeni smo prvim reakcijama građana i ovo je samo jedan u nizu poslovnih poteza kojima želimo organizirati susrete sa kuharima svjetskog glasa kako bi i Sarajevo imalo priliku da ih ugosti, a ljudi iz ove branše nauče mnogo toga novog i obogate svoju ponudu, rekla je Ramić-Husomanović te pozvala građane i građanke da posjete Mrvica Old Town.

 

rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-10

 

Posebne poklone Rudolphu van Veenu uručili su i ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Jurriaan Kraak te predstavnica Općine Stari Grad, Diana Salihbegović.

 

Inače, nova Mrvica Old Town je mjesto za oko 90 osoba kojima je na 150 kvadratnih metara na raspolaganju pekara sa nepušačkim dijelom, café, te bašta zatvorenog tipa. Kao novitet u ovom objektu nalazi se i pokazna kuhinja, tzv. show-cooking, dok će već pri samom ulazu posjetioce osvajati mirisi iz peći koja će biti u prodajnom dijelu pekare. Enterijer je zadržao neke elemente iz stare Mrvice, dok su se kolorit stolica i neki drugi detalji promijenili, ali se iz Mrvice nadaju da će i ovaj objekt biti jedno od omiljenih mjesta za druženje uz uživanje u svim delicijama.

 

rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-2 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-3 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-4 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-5 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-6 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-8 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-9 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-11 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-12 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-13 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-14 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-15 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-16 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-17 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-18 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-19 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-21 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-22 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-23 rudolph-van-veen-najsladim-druzenjem-godine-zvanicno-otvorio-novu-mrvicu-24

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KENZO TAKADA: Nikad nemojte odustati od svojih snova