Rumuni najbolji u Oslu, Red Bull Cliff Diving za dvije sedmice u Mostaru

Datum objave
16/08/2021
naslovna fotografija
Red Bull / skakač Catalin Preda Red Bull Cliff Diving Exhibition, Oslo

Na Red Bull Cliff Diving reviji proteklog vikenda u Oslu najbolji su bili Rumuni Popovic i Preda, a naredna stanica najboljih svjetskih skakača i skakačica je Mostar, gdje će 28. augusta ponovo oduševljavati nevjerovatnim skokovima sa Starog mosta.

Zbog ograničenja putovanja koja su na snazi u Norveškoj, nije bilo moguće okupiti sve skakače i skakačice u Oslu. Zato je event u glavnom gradu Norveške bio revijalnog karaktera, a na njemu su nastupila devetorica evropskih skakača. Svaku seriju je skokom sa 20 metara otvarala Španjolka Celia Fernandez. Žiri je ocjenjivao skokove, ali rezultati ne važe za ukupni poredak u prvenstvu.

Ipak, napetosti i uzbuđenja nije manjkalo, kao ni gledalaca koji su u velikom broju došli da vide najbolje svjetske skakače u akciji na 27 metara visokoj skakaonici. Bio je ovo ujedno prvi sportski događaj održan u čuvenoj zgradi Opere u Oslu.

Nakon prve serije skokova u petak, vodeći je bio aktuelni prvak Gary Hunt, koji od ove godine predstavlja Francusku. No, u subotnjoj završnici dvojica Rumuna su sjajnim skokovima izbili na čelo: Constantin Popovic zauzeo je prvo, a Catalin Preda drugo mjesto, svega par bodova iza zemljaka.

Nakon revije u Oslu, povratak takmičarskim skokovima Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva slijedi za manje od dvije sedmice u našoj zemlji. Na mostarskom Starom mostu 28. augusta ćemo šestu uzastopnu sezonu gledati najboljih 12 skakača i 12 skakačica.

Nema sumnje da nas u Mostaru očekuje uzbudljivo takmičenje, jer se glavna borba u trci za titulu vodi između dvojice Rumuna i Hunta. Trenutno je vodeći Preda, koji je debitovao 2018. upravo u Mostaru, osvojivši treće mjesto. Slijede ga Hunt i Popovici, koji su također pobjeđivali u gradu na Neretvi.

Po svemu sudeći, Stari most odgovara svima, tako da se mogu očekivati izvrsni skokovi i spektakularno nadmetanje. Naravno, ne smije se zaboraviti ni takmičenje žena, gdje je glavna favoritkinja fantastična Australka Rhiannan Iffland.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sanjarnica: Sanela Krsmanović – Bistrivoda vas poziva da upišete svoju djecu na radionice glume i baleta