Sadimo i rastimo: Mala prodavnica organske hrane i prirodnih kozmetičkih proizvoda

Sadimo i rastimo je projekt Tuzlanke Nele Atlić koji uključuje proizvodnju organske hrane i prirodnih kozmetičkih proizvoda, te organizaciju radionica i predavanja na teme kao što su: permakultura, zdrava ishrana, uzgoj povrća i voća. Cilj projekta i dugoročna vizija je okupiti što više ljudi oko dobrih i korisnih ideja.

 

Projekt je došao kao njen odgovor na pitanja koja većina nas postavlja sebi šta je to što me pokreće u životu – inpiriše, čime bih se voljela zaista u životu baviti, kako promijeniti prilično lošu situaciju u kojoj živimo?

 

Dosadilo mi je slušati kukanje i žaljenje, kako s moje strane, tako i od strane mnogih oko mene. Shvatila sam da se neće ništa samo od sebe desiti niti će neko doći i magičnim štapićem preduzeti nešto umjesto mene. Mi smo ti koji trebamo da zasadimo, ideju u ovom slučaju, i poduzmemo konkretne korake da bismo rasli i napredovali i mogli očekivati bolje. Kao što je naglašeno naziv projekta je u množini, a ne u jednin, jer je ideja da Sadimo i rastimo ne bude projekt jednog lica, kaže Nela.

 

Na oficijelnoj Facebook stranici Sadimo i rastimo pored dosta korisnih informacija možete kupiti i preukusnu organsku hranu kao i proizvode prirodne kozmetike. Prirodni dezedorans i pasta za zube, kantarionovo ulje te domaći čajevi su neki od najpopularnijih proizvoda koje svakako preporučujemo da probate.

 

Proizvodi se mogu naručiti putem Facebook stranice ili e-maila sadimo.rastimo@gmail.com.

 

sadimo i rastimo (1) sadimo i rastimo (2) sadimo i rastimo (3)

Fotografije_Davor Matošević

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte golišave ragbi igrače kako izvode tradicionalni HAKA ples na pljusku