San o ženstvenosti: ELIE SAAB parfemi od sada i u bh. parfimerijama

Uljepšavanje žena je opsesija libijskog dizajnera Elia Saaba. Svjetlost je njegova sirovina i inspiracija, a izvanredna vještina, raskošni materijali, pažljivo strukturirani krojevi odlika su njegovih kreacija koje zrače posebnom magijom koja daje jedinstvenu auru ženama koje ih nose. Njegove kreacije se ne biraju slučajno. Izabrati Elie Saab kreaciju znači prihvatiti blistavu viziju – nezaboravan san ženstvenosti koji ovaj dizajner donosi svojim virtuoznim talentom.

 

Blistava vizija njegovih kreacija 2011. pretočena je i parfeme, koje od sada možete naći i u bh. parfimerijama. Posebno izdvajamo The Eau de Parfum IntenseL’Eau Couture.

 

 

The Eau de Parfum Intense je treća i najnovija verzija Elie Saab parfema. Parfem je krasna i konačna interpretacija koja se ne boji pokazati svoju senzualnost.

 

ELIE SAAB parfemi (1)

 

The Eau de Parfum Intense hvata usijanje na vedrom nebu prije zalaska sunca. Trenutak poznat kao ‘zlatni sat’ kada se svjetlo, još uvijek sjajno, lagano pretvara u bakreno usijanu nijansu. Parfumijer koji stoji i iza ove verzije je genijalni Francis Kurkdjian koji je uspio dočarati ovaj čarobni trenutak i pretočiti ga u novi izraz senzualnog užitka sa akordima koji definišu konture orijentalnog cvijeća.

 

 

Ono što posebno volim u vezi ovog projekta za Elie Saab je to pozitivno ozračje samouvjerene ženstvenosti, izjavio je Francis Kurkdjian

 

ELIE SAAB parfemi (2)

 

Novi Eau de Parfum Intense otvara se jakim naletom cvjeta narandže. Središnje note pršte bujnim, gotovo opojnih ylang-ylangom, suptilno ublaženim slatkoćom ružinog meda. U samoj bazi mirisa je pačuli i akordi ambre sa primjesom slatkoće koja obavija kompoziciju.

 

 

Isklesana kao dragulj, bočica hvata svjetlo i odbija ga u beskrajne refleksije. Napravljena tako da utjelovljuje luksuz. Debljina stakla, savršenstvo linija, čistoća materijala: sve je podređeno predstavljanju parfema čija se zadivljujuća boja mijenja između bakrene i crvenkaste nijanse vatrenog opala. Na određenim mjestima primjećuju se i suptilni zlatni odsjaji.

 

 

ELIE SAAB parfemi (7)

 

 

U čast savremenih gradskih žena, Elie Saab potvrđuje svoju beskrajnu kreativnost s L’Eau Couture mirisom. Ovaj novi, ukusno zarazni, blagi, bademasto-cvjetni miris savršeno odgovara ženskim željama za nečim novim što će ih zadiviti.

 

 

L’Eau Couture je mirisni nastavak dizajnerove proljeće/ljeto 2014 kolekcije u kojoj eterične tkanine lagane poput cvijetnih latica prave magičnu fuziju između žene i prirode. Perfem bilježi ekstazu procvale prirode u urbanom proljetnom okruženju. U ovom novom parfemu, svjetlo kao dizajnerova inspircija, daje život dosad neviđenoj svježini. Svježina onog posebnog trenutka kada prve sunčeve zrake prodiru kroz lišće. Kad je, u srcu grada, zelenilo osvijetljeno kroz zadivljujuću prizmu i okus ljeta.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U42o7XfQVx8[/youtube]

 

Za L’Eau Couture, Francis Kurkdjian osmislio je potpuno novu odu svježini, koja kasnije prelazi u senzualnost karakterisanu apsolutnom sofisticiranosti. L’Eau Couture reinterpretira akorde na dosad neviđen način.

 

 

Ideja za stvaranje Couture perfema je vrlo neuobičajena u ovoj oblasti. Radi se o sofisticiranoj, senzualanoj svježini, drugačijoj od konvencionalnih koje se najčešće nalaze u mirisima nastalim u ovom repertoaru, rekao je Francis Kurkdjian.

 

Mješavina svježih mirisa uvod je u savršenu dorađenost parfema. Esencija kalabrijskog bergamota izvučena je i iz voća pažljivo odabranog na početku žetve, tako da se njen raskošni cvjetni aspekt može u potpunosti razviti, i potom pomiješana sa Magnoliom. Svježe note cvijeća sjedinjene sa nježnim mirisima ruže i limuna. Srednja nota sadrži apsolutnu eleganciju ELIE SAAB Couture kreacija.

 

ELIE SAAB parfemi (5)

 

Ovdje cvijet narandže otkriva neočekivani aspekt, inspirisan tek otvorenim laticama cvijetova koji ostavljaju blage bademaste arome. Kada se njihove karakteristične medne arome umire cvijetovi narandže ostaju poput poetskog šapata. Suptilna tekstura cvijetne svježine postaje transparentna kao eho osunčane ženstvenosti. Fuzija sa gorkim zelenim bademima ujedinjuje cvijetove narandže sa mekim slojem vanile koja se nalazi u osnovi mirisa. Neodoljivo lagana i svijetla vanila otkriva transparentost cvijetnih nota koje postaju još primamljivije, stvarajući meku i svjetlucavu auru.

 

 

Miris dolazi u elegantnoj vodensto-zelenoj bočici. Svjetlucavost i transparentnost bočice najavljuju specifičnu svježinu ove nove parfemske kompozicije Elie Saaba. L’Eau Couture nam dopušta da otkrijemo svježinu kao obećanje novih emocija. On nas poziva da se upustimo u nova osjećanja rođena u svjetlosti svježne.

 

Elie Saab mirise možete pronaći u Sarajevu u Plazi BBI i Plazi Konzum, Inomi Importane i Inomi SCC, te u Mostaru u Neveni i Floris parfimeriji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova OCTAVIA stigla u BiH