Sarajevo dobilo dvadeset novih Nextbike bicikala

Nextbike sistem gradskih bicikala, koji u Sarajevu postoji već četiri godine, proširen je sa dvadeset novih bicikala. Riječ je o novijoj generaciji Nextbike modela sa ugrađenim GPS sistemom za praćenje i integrisanim lokotom za zaključavanje, koji će korisnicima omogućiti još jednostavniju upotrebu. Ova nabavka je podržana kroz inicijativu Smart Sarajevo koju implementira UNDP u partnerstvu sa Gradom Sarajevo, Općinom Stari Grad i Kantonom Sarajevo. Građanima Sarajeva sada je na raspolaganju ukupno 110 bicikala raspoređenih na 14 lokacija.

 

Dvadeset novih bicikala simbolično je pušteno u rad 20. maja 2020. godine, a svi Nextbike korisnici će tog dana imati mogućnost besplatnog korištenja Nextbike sistema.

 

Nextbike 1

 

Veliki broj građana Sarajeva koristi Nextbike, naročito u doba pandemije korona virusa kada se bicikl preporučuje kao najmanje rizično prevozno sredstvo. Smatramo da će dvadeset novih bicikala obradovati građane i podstaknuti ih da još više koriste Nextbike, ali svakako pomoći i nama da odgovorimo na veliku potražnju koju imamo od prvog dana, a posebno u posljednjem periodu, kazao je Ahmed Ćerimović iz Nextbike BiH.

 

Također, iz Nextbikea podsjećaju da građani trebaju voziti odgovorno i poštivati preporuke nadležnih institucija (korištenje zaštitne opreme i održavanje propisane distance).

 

Inače, projekt Smart Sarajevo ima za cilj da udruženim snagama privatnog i javnog sektora kao i organizacija civilnog društva stvori pametnije, zdravije i ugodnije Sarajevo za život svih njegovih građana.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
50 nijansi zlostavljanja: 10 znakova nezdravog odnosa à la Christian Grey