Sarajevo Film Festival: FBL preporučuje film TOUCH ME NOT

Na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala u ponedjeljak, 13. augusta u 16h u Narodnom pozorišu, a u sklopu programa U fokusu bit će prikazan film Bez dodira / Touch me not rumunske rediteljice Adine Pintilie. Film je ove godine na Berlinaleu nagrađen Zlatnim medvjedom za najbolji film, a pripala mu je i nagrada za najbolji debitantski film.

 

Rediteljica nelinearnim istraživanjem intimnosti izaziva i redefinira pojmove ljepote ljudskog tijela. Zajedno sa likovima svog filma, autorica se upušta u istraživanje lične intime. Smješten u kliznom međuprostoru između stvarnosti i fikcije, film prati emotivne podvige Laure, Tómasa i Christiana i nudi snažno empatičan uvid u njihove živote. Željni intimne veze, a istovremeno u strahu od nje, oni se trude da odbace svoje uhodane obrasce, odbrambene mehanizme i tabue, da razbiju okove i konačno budu slobodni.

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na SFF-u premijerno prikazan igrani film A PERFECT LOVE STORY rediteljice Emine Kujundžić