Sarajevo Film Festival: FBL preporučuje film TOUCH ME NOT

Na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala u ponedjeljak, 13. augusta u 16h u Narodnom pozorišu, a u sklopu programa U fokusu bit će prikazan film Bez dodira / Touch me not rumunske rediteljice Adine Pintilie. Film je ove godine na Berlinaleu nagrađen Zlatnim medvjedom za najbolji film, a pripala mu je i nagrada za najbolji debitantski film.

 

Rediteljica nelinearnim istraživanjem intimnosti izaziva i redefinira pojmove ljepote ljudskog tijela. Zajedno sa likovima svog filma, autorica se upušta u istraživanje lične intime. Smješten u kliznom međuprostoru između stvarnosti i fikcije, film prati emotivne podvige Laure, Tómasa i Christiana i nudi snažno empatičan uvid u njihove živote. Željni intimne veze, a istovremeno u strahu od nje, oni se trude da odbace svoje uhodane obrasce, odbrambene mehanizme i tabue, da razbiju okove i konačno budu slobodni.

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Billain predstavlja prvi bh. naučnofantastični album ‘Nomad’s revenge’