Sarajevska promocija novih AVON LIFE parfema

Jučer je u Hotelu Central u Sarajevu održana promocija Avon Life EDP mirisa, koji je nastao u saradnji sa poznatim svjetskim dizajnerom Kenzom Takadom. U opuštenoj atmosferi, prisutni su mogli osjetiti note mirisa za žene i mirisa za muškarce, čiji je navažniji sastojak ljubičica.

 

Najvažniji sastojak mirisa – ljubičica – donosi osjećaj nepokolebljive pozitivnosti koja se nalazi u srcu svih Kenzovih kreacija, ali i njegove ličnosti. Korištenje ljubičice daje mirisu slatku svježinu. Uzgaja se na području Egipta i Grasse, Francuska, a njen cvat je cijenjen po svojim listovima koji su destilirani u sofisticirano mirisno ulje. Miris za žene također donosi energične note bijelog čaja u vrhu mirisne piramide i bezvremenski toplu, cvjetnu baznu notu cvijeta irisa. Iris je jedan od najskupljihih mirisnih sastojaka, priprema se dugih 7 godina i mirisu daje posebnu dubinu i kvalitetu. Miris za muškarce opojno miriše na gornju notu crnog bibera i toplu drvenastu bazu Virginia kedrovine, rekla je predstavnica Avon kompanije Šejla Korjenić.

 

 

avon-life-1

 

Ovom svečanom događaju posebnu draž dala je modna kreatorica Emina Husedžinović-Ibrahimović koja je premijerno predstavila svoju najnoviju modnu kolekciju pod nazivom Viktorijanska šuma koja ima primarni zadatak da podigne svijest o ekološkim problemima, ali i da u novu kolekciju unese ideje iz 19. vijeka.

 

Kolekcija se sastoji iz gornjih odijevnih predmeta, ogrtača i haljina koje su unikatne dorađene ručnim radom, vezom, ukrašene metalnim dugmadima i gajtanima. Kolekcija je žanrovski pret-a-porter, a izrađena je od futurističkih, ali ekološki prihvatljivih ili recikliranih tkanina, perforiranih imitacija kože, krljušti, materijala koji imaju dva lica i predstavlja spoj tankih transparentnih materijala i debelih recikliranih ili vunenih tkanina, saopštila je o svojoj kolekciji poznata bh. kreatorica.

 

 

avon-life-5avon-life-4 avon-life-2 avon-life-6 avon-life-7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kompanija Avon slavi 15 godina postojanja u Bosni i Hercegovini!