Sarajevska umjetnica i dizajnerica Janja Stijepić predstavila kolekciju ARS LONGA

Release Date
05/12/2023
fotografije
Sanela Babić
model
Zana Jukić

Tokom ovogodišnjeg izdanja 45. LEDA BH Fashion Week Sarajevo koji je održan u organizaciji Udruženja modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt Inernational, publika u Sarajevu je imala priliku uživati u bogatom modnom program i zanimljivim i inovativnim autorskim kolekcijama. Kolekcija Janje Stijepić i brend JANARTA kroz video prezentaciju, predstavljena je na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo.

Ars Longa kolekcija sastoji se od šest modela, predstavlja stav umjetnice i postavlja pitanje na scenu značenja i uloge umjetnosti danas. Neupitna je važnost, zbog toga i jeste naslov kolekcije Ars Longa. Samo je umjetnost vječna, ističe dizajerice Janja.

Print gejše koje se uvijek suptilno provlači kroz sve kreacije dizajnerice umjetnički je  izražaj i  simbolično predstavlja umjetnost i društvo odnosno odnos društva prema umjetnosti.

Materijali koji su korišteni u kolekciji su materijali različitih tekstura izabrani sa ciljem da naglase formu ali i suptilnost.

Sama tema kolekcije izražava stalnu borbu između razumijevanja i ne razumijevanja okoline i društva, između prihvatanja i ne prihvatanja dok je simbolično kroz kolekciju to izraženo kroz igru svijetla i tame i igru različitih formi i tekstura i igru boja, koje su na trenutak vrlo intenzivne.

U čast prestavljanja kolekcije na BH Fashion Weeku posebno je kreiran editorijal. Pred objektivom Sanele Babić našla se Zana Jukić.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.