Šarene stvarčice iz JELLYFISH HAND MADE radionice

JellyfishHandMade radionica, iza čijeg imena stoji Nina Dakić, Travničanka sa adresom u Banjoj Luci, dolaze mala umjetnička djela u bojama koja mirišu na snove.

 

Na pučini Jellyfish mora mogu se naći predmeti izrađeni od fimo mase, gline i linoleuma broševi, naušnice, lančići, šnale, ukrasna dugmad, bookmarks, kao i ručno šiveni i oslikani cekeri i jastučnice.

 

U posljednje vrijeme najviše se bavim obradom fima. Materijal je izuzetno zahvalan za oblikovanje, sve što vam je potrebno su ruke. Prva faza izrade je svakako ideja koju želim da predočim na pomenutom materijalu, potom slijedi obrada. Postoje alati za obradu fimo mase, ali najčešće radim sa skalpelom i iglom kako bih dobila određene efekte, oblike, forme. Mogućnosti fima su nevjerovatne, sve što vam padne na pamet, možete napraviti, samo ako uložite dovoljno truda. Nakon obrade, slijedi pečenje na 110 stepeni, oko 30 minuta i to je to! Sa linoleumom je malo drugačije, lakše je, isječe se željeni oblik, oslika, prelakira i lančić je gotov, podijelila je s nama Jallyfish tajnu Nina.

 

Predstavljamo nekoliko zanimljivih stvarčica iz njihove radionice, a ukoliko želite i vi za sebe nešto potražite ih putem Facebook pagea JallyfishHandMade.

 

JellyfishHandMade (13) JellyfishHandMade (14) JellyfishHandMade (15) JellyfishHandMade (9) JellyfishHandMade (10) JellyfishHandMade (11) JellyfishHandMade (12)JellyfishHandMade (2) JellyfishHandMade (5) JellyfishHandMade (6) JellyfishHandMade (7) JellyfishHandMade (8) JellyfishHandMade (4) JellyfishHandMade (16)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Marc Jacobs proljeće/ljeto 2016.