SELECTED WORKS: Samostalna izložba fotografija Maria Ilića u Tuzli

U subotu, 29.12 u 20h u galeriji TOLDart u Tuzli, bit će upriličena samostalna izložba fotografija Maria Ilića. Na izložbi Selected works Mario predstavlja 10 odabranih modnih fotografija nastalih u protekle 3 godine. Kao i do sada podršku će nam pružiti BURN Energy drink i forEX BH.

 

mario ilic

 

–  Mario ima nevjerovatno oko za fotografiju i kadar, te osjećaj za kameru, a svjedoci njegovog talenta su i velike svjetske kompanije i regionalni giganti ali i istaknuti bh. umjetnici i muzičari. Radio je na desetine projekata, malo je onih koje ne bi spomenuo – zapravo ni jedan, jer govorimo o vrhunskim regionalnim i svjetskim projektima a tek mu je 23, istaknuo je Kenan Musić, Omladinski Film Festival Sarajevo.

 

///

 

Mario Ilić je mladi bh. fotograf i snimatelj sa bečkom adresom. Rođen je u Tuzli 1995. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu dok studij upisuje u Austriji, u Beču na Fakultetu primjenjenih umjetnosti. O Mariju se priča već nekoliko godina, a posljednjih nekoliko mjeseci još više. Pored bogate biografije i historije kao fotografa, Mario se okušao i u mnogo video spotova, filmova i AV materijala. Prije četiri godine imao je i titulu najmlađeg regionalnog filmskog snimatelja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Došlo je vrijeme da vas upoznamo sa ELEMENT festivalom