SELMA SPAHIĆ počinje s radom na predstavi LJUBIČASTO u Kamernom teatru 55

Release Date
04/10/2021
fotografija
Mreža mira

Rediteljica Selma Spahić počinje s radom na predstavi Ljubičasto u Kamernom teatru 55. Ljubičasto je predstava koja će, prema riječima rediteljice, nastajati iz glumačkih improvizacija, a koja se bavi konzervativnošću i uskogrudnošću našeg mentaliteta, čija se poslovična toplina izgubi onog momenta kada se temelji našeg izuzetno patrijarhalnog društva počnu podrivati.

U život jedne raznolike porodice čiji se članovi međusobno guše iz najboljih namjera, ući će ljubičasto. I sa njim sloboda koju ne znamo možemo li podnijeti, poručuju iz pozorišta.

U predstavi igraju Tatjana Šojić, Maja Izetbegović, Boris Ler, Davor Golubović, Sabit Sejdinović i Anja Kraljević.

– Sretni sm ošto možemo najaviti ovogodišnji revijalni RUTA Grupa Triglav festival koji će u novembru biti održan u Sarajevu, a u okviru kojega će nastupiti predstave iz Mladinskog gledališča Ljubljana, iz Slovenije, kazališta Ulysses iz Hrvatske, Beogradskog dramskog pozorišta iz Srbije, Gradskog pozorišta Podgorica iz Crne Gore, Dramskog teatra Skopje iz Makedonije, i, naravno, Kamernog teatra 55, iz Bosne i Hercegovine, kažu.

Pored toga, ove godine održat će se i peti po redu festival Dani Jurislava Korenića, koji su, nažalost, morali odgoditi prošle godine zbog pandemije. Ove godine festival se vraća u svom punom sjaju, a ugostit će najbolje predstave iz cijelog regiona. Festival Dani Jurislava Korenića održat će se u periodu 15. do 22.12.2021. godine. Predsjednik žirija bit će makedonski glumac, Meto Jovanovski.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Johnny Depp u novom spotu Marilyna Mansona