Selmi Alispahić pripala počasna nagrada ‘Actress of Europe 2018’

Umjetnički komitet Internacionalnog teatarskog festivala ‘Actor of Europe’, na čelu sa predsjednikom Jordanom Plevnesom, odlučio je da bh. glumicu Selmu Alispahić nagradi sa počasnom nagradom ‘Actress of Europe 2018’.

 

Još u prvim godinama glumačkog staža Selma Alispahić upisala je zavidna glumačka ostvarenja nakon čega su uslijedile i prestižne nagrade, a osim ovdašnjih pozorišta, Alispahić se kroz glumu okušala i na sceni velikog Nacionalnog kraljevskog teatra u Londonu o kojem mnogi glumci i danas sanjaju.

 

 ‘Actor Of Europe’ je jedan od najznačajnijih festivala u Makedoniji, koji pored selektovanih teatara okuplja značajne pozorišne stvaraoce/ice i umjetnike/ce iz cijelog svijeta. Nagrade na ovom prestižnom festivalu do sada su odnijela mnoga poznata svjetska imena kao što su Ljuba Tadić (Srbija), Rade Sherbedžija (Hrvatska), Anastas Pop Dimitrov (Bugarska), Marcel Bozonnet (Francuska), Bruce Mayers (UK), Milena Zupančić (Slovenija), Ion Caramitru (Rumunija).

tekst_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.