Seriju o Zagrebu za HBO režira Danis Tanović

Release Date
14/02/2018

Prva originalna serija u regiji iz produkcije te velike kuće najpoznatije po Igri prijestolja snimat će se prema scenariju hrvatskog scenarista Marjana Alčevskog, a režirat će je bh. oskarovac Danis Tanović, piše Večernji list.

Alčevski je jedan od pobjednika prošlogodišnjeg HBO-ova takmičenja First draft, a na njegovom scenariju temeljit će se šestodijelna serija Uspjeh.

Već dugo vremena dobivam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna do sada me nije zaintrigirala. Scenarij Marjana Alčevskog sjajno je napisan i zaista se veselim što je HBO prepoznao kvalitet i ponudio mi saradnju, rekao je Danis Tanović kojem je ovo prva serija koju snima.

Uspjeh je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca povezat će nesretan slijed događaja kad pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog podrijetla, odlučuju ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životima. Gorka je to oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba.

Kako stoji u kratkom sadržaju serije, iako na prvi pogled vrlo zagrebačka, Uspjeh je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, porodica, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutačno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire. Svakako je i zanimljivost kako su producenti serije Ana Balentović iz HBO Adria te Johnathan Young iz HBO Europe, dok je produkcija Uspjeha povjerena produkcijskoj kući Drugi plan koja stoji iza nekoliko poznatih projekata poput Novina ili Mamutice.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.