Sestre i Nadja Si u četvrtak u klubu Trezor

Ovog četvrtka, 21. marta u klubu Trezor bit će predstavljena nova klupsku noć pod nazivom Seening Like a Subject u sklopu koje će se predstaviti Sestre i Nadja Si.

 

Sestre/Sestre/Сестре je audio vizuelni projekt iz Sarajeva koji čine Ehlimana-Elma i Aida. Formirane tokom jeseni 2015, Sestre su došle na ideju stvaranja gotovo zloglasnog, ali i humorističnog projekta koji se temelji na nastojanju da kroz audio-vizuelni identitet dolazi do konstantnog ispitivanja hetero-patrijarhalne društvene paradigme i promicanja queer-feminističkih vrijednosti i politika. One se ne ograničavaju određenim žanrom, ali vrlo često puštaju acid, techno i EBM. Sestre čine: Xenotropic i Arizona.

 

 

Nadja Si/ inspirisana zvukom najdražeg benda Depeche mode, na samom početku studija počela je istraživati elektronski zvuk. Veoma brzo se pronašla u njemu, a onda i sama krenula da se bavi puštanjem muzike. Njen stil je mračan i brz inspirisan berlinskim technom.

 

 

Ulaz je 3 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CREATIVE INDUSTRY RESORT: Zima u Delikatesnoj