SHARADA: Živopisni kaiševi za tašne ili fotoaparate koji će učiniti posebnom svaku običnu odijevnu kombinaciju

Datum objave
08/03/2021
fotografije
Tajana Dedić-Starović
model
Nadine Mičić
styling
Gordana Gasha Miladinović

Modna dizajnerica i kostimografkinja, Amna Kunovac-Zekić predstavila je novi modni brend – Sharada. Riječ je o vrlo živopisnim kaiševima za tašne ili ako ste strasna fotografkinja, kaišeima za vaše kamere i fotoaparate napravljenih od ostataka svilenih tkanina, pliša, kože, pravog i vještačkog krzna. Ukrašeni su perjem, metalnim ukrasima, komadićima čipke i trakicama. Pravi primjer hand made, waste-free, recycling, slow fashion brenda.

– Ideja za Sharadu se rodila u momentima kada je moj posao i u studiju i u pozorištu, zbog pandemije praktično stao, kada su se završili svi dugo odlagani poslovi i nije preostalo ništa drugo nego vratiti se onome što me oduvijek najviše ispunjavalo i zabavljalo – dizajnu i stvaranju nečeg novog iz tkanine, igrajući se formama, bojama, teksturama. S obzriom na to da sam oduvijek smatrala da se i najmanji komadić tkanine može iskoristiti, da ga ne treba bacati i da sam u godinama iza sebe uspjela skupiti zaista velike količine toga, ideja sa kaiševima za tašne se pokazala kao odličan način da tim ostacima dam novi život. A zašto baš kaiš za tašnu? Kad nisam sebi uspjela pronaći nigdje ni jedan da kupim za tašnu na kojoj je sve drugo bilo lijepo a sam kaiš grub i pretanak, odlučila sam da ga sama sebi napravim i to se, na moju sreću, svidjelo i drugima, kaže nam Amna.

Sharada je brend rasterećen ozbiljnosti i pretencioznosti, brend koji gleda na odijevanje sa vedrije strane, kao nešto što zabavlja i donosi radost u život. Tu nema basic komada niti onih na koje su potrošeni dani i dani preciznog rada i dorade, na šta su ljudi navikli od dizajnerice Amne Kunovac-Zekić. To su upečatljivi komadi koji mogu učiniti posebnom svaku običnu odijevnu kombinaciju po prihvatljivoj cijeni.

Kampanju je zabilježila sjajna fotografkinja Tajana Dedić-Starović ispred čije kamere se našla Nadine Mičić u ulozi modela, pod palicom stilistice Gordane Gashe Miladinović.

Gasha, Nadine i ja smo od početka sa radošću gledali ovo poslovno putovanje u Banja Luku kao “road trip”, željne promjene ambijenta i bijega od svakodnevnice obilježene koronom. Pokazalo se to kao dobra odluka, jer je Tajana sa svojom mladošću i energijom bila pravi izbor za napraviti fotografije koje odišu pokretom, vedrim i razigranim pogledom na život. Uživali smo u dvodnevnom druženju i napravili nešto lijepo što će se, nadam se, svidjeti ljudima, kaže Amna.

Ukoliko želite Sharadu u vašem ormaru potražite ih putem Instagram profila Sharada.Design, a mogu se pogledati i naručiti i u studiju modne dizajnerice Amne Kunovac-Zekić.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice