SHARADA: Živopisni kaiševi za tašne ili fotoaparate koji će učiniti posebnom svaku običnu odijevnu kombinaciju

Datum objave
08/03/2021
fotografije
Tajana Dedić-Starović
model
Nadine Mičić
styling
Gordana Gasha Miladinović

Modna dizajnerica i kostimografkinja, Amna Kunovac-Zekić predstavila je novi modni brend – Sharada. Riječ je o vrlo živopisnim kaiševima za tašne ili ako ste strasna fotografkinja, kaišeima za vaše kamere i fotoaparate napravljenih od ostataka svilenih tkanina, pliša, kože, pravog i vještačkog krzna. Ukrašeni su perjem, metalnim ukrasima, komadićima čipke i trakicama. Pravi primjer hand made, waste-free, recycling, slow fashion brenda.

– Ideja za Sharadu se rodila u momentima kada je moj posao i u studiju i u pozorištu, zbog pandemije praktično stao, kada su se završili svi dugo odlagani poslovi i nije preostalo ništa drugo nego vratiti se onome što me oduvijek najviše ispunjavalo i zabavljalo – dizajnu i stvaranju nečeg novog iz tkanine, igrajući se formama, bojama, teksturama. S obzriom na to da sam oduvijek smatrala da se i najmanji komadić tkanine može iskoristiti, da ga ne treba bacati i da sam u godinama iza sebe uspjela skupiti zaista velike količine toga, ideja sa kaiševima za tašne se pokazala kao odličan način da tim ostacima dam novi život. A zašto baš kaiš za tašnu? Kad nisam sebi uspjela pronaći nigdje ni jedan da kupim za tašnu na kojoj je sve drugo bilo lijepo a sam kaiš grub i pretanak, odlučila sam da ga sama sebi napravim i to se, na moju sreću, svidjelo i drugima, kaže nam Amna.

Sharada je brend rasterećen ozbiljnosti i pretencioznosti, brend koji gleda na odijevanje sa vedrije strane, kao nešto što zabavlja i donosi radost u život. Tu nema basic komada niti onih na koje su potrošeni dani i dani preciznog rada i dorade, na šta su ljudi navikli od dizajnerice Amne Kunovac-Zekić. To su upečatljivi komadi koji mogu učiniti posebnom svaku običnu odijevnu kombinaciju po prihvatljivoj cijeni.

Kampanju je zabilježila sjajna fotografkinja Tajana Dedić-Starović ispred čije kamere se našla Nadine Mičić u ulozi modela, pod palicom stilistice Gordane Gashe Miladinović.

Gasha, Nadine i ja smo od početka sa radošću gledali ovo poslovno putovanje u Banja Luku kao “road trip”, željne promjene ambijenta i bijega od svakodnevnice obilježene koronom. Pokazalo se to kao dobra odluka, jer je Tajana sa svojom mladošću i energijom bila pravi izbor za napraviti fotografije koje odišu pokretom, vedrim i razigranim pogledom na život. Uživali smo u dvodnevnom druženju i napravili nešto lijepo što će se, nadam se, svidjeti ljudima, kaže Amna.

Ukoliko želite Sharadu u vašem ormaru potražite ih putem Instagram profila Sharada.Design, a mogu se pogledati i naručiti i u studiju modne dizajnerice Amne Kunovac-Zekić.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mali vodič kroz muške trendove za ljeto