Sigurnost na prvom mjestu: Novi Multivan dobio pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Release Date
17/06/2022

Novi model Volkswagen Privrednih Vozila je impresivno ocijenjen na prestižnom Euro NCAP testiranju u kategorijama sigurnosti pri sudaru i funkcionalnosti sistema za pomoć vozaču. Kao rezultat dobio je najveći rejting 5 zvjezdica.

Novi Multivan, koji na tržište Bosne i Hercegovine dolazi slijedeće godine, već je pridobio brojne kupce, kritičare kao i žirije prestižnih nagrada za dizajn, a sada je impresionirao i stručnjake iz Euro NCAP-a. U trećem krugu testiranja ove godine, višenamjensko vozilo iz Hanovera je odlično ocijenjeno na crash testovima i u testovima sigurnosnih sistema što mu je donijelo svih 5 zvjezdica. Ova ocjena garantuje visok nivo sigurnosti pri sudaru i ukazuje na opremljenost velikim brojem tehnologija za izbjegavanje sudara.

Novi Multivan je u standardnoj konfiguraciji opremljen zračnim jastucima za vozača i suvozača, centralnim i bočnim zračnim jastucima u kabini te zračnim zavjesama cijelom dužinom vozila do trećeg reda sjedišta. Zračni jastuci u kombinaciji sa karoserijskom strukturom su ovom redizajniranom poslovnom i porodičnom vozilu donijeli 90% poena u kategoriji sigurnosti odraslih putnika. U najvažnijoj kategoriji koja ocjenjuje sigurnost djece u vozilu su analizirane i različite opcije postavljanja sjedišta za djecu, a kao rezultat Novi Multivan je ocjenjen sa 89%.

Pored sigurnosti putnika i sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju, Euro NCAP posebnu važnost stavlja na sisteme za izbjegavanje saobraćajnih nesreća. Novi Multivan ima preko 25 sistema za pomoć vozaču i svi su pokazali impresivne rezultate na testiranju što je donijelo dodatnih 87% rejting poena u kategoriji Sigurnosni sistemi. Više detalja možete naći na www.euronap.com.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Top 5 najmoćnijih kućnih kina