Sigurnost na prvom mjestu: Novi Multivan dobio pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Datum objave
17/06/2022

Novi model Volkswagen Privrednih Vozila je impresivno ocijenjen na prestižnom Euro NCAP testiranju u kategorijama sigurnosti pri sudaru i funkcionalnosti sistema za pomoć vozaču. Kao rezultat dobio je najveći rejting 5 zvjezdica.

Novi Multivan, koji na tržište Bosne i Hercegovine dolazi slijedeće godine, već je pridobio brojne kupce, kritičare kao i žirije prestižnih nagrada za dizajn, a sada je impresionirao i stručnjake iz Euro NCAP-a. U trećem krugu testiranja ove godine, višenamjensko vozilo iz Hanovera je odlično ocijenjeno na crash testovima i u testovima sigurnosnih sistema što mu je donijelo svih 5 zvjezdica. Ova ocjena garantuje visok nivo sigurnosti pri sudaru i ukazuje na opremljenost velikim brojem tehnologija za izbjegavanje sudara.

Novi Multivan je u standardnoj konfiguraciji opremljen zračnim jastucima za vozača i suvozača, centralnim i bočnim zračnim jastucima u kabini te zračnim zavjesama cijelom dužinom vozila do trećeg reda sjedišta. Zračni jastuci u kombinaciji sa karoserijskom strukturom su ovom redizajniranom poslovnom i porodičnom vozilu donijeli 90% poena u kategoriji sigurnosti odraslih putnika. U najvažnijoj kategoriji koja ocjenjuje sigurnost djece u vozilu su analizirane i različite opcije postavljanja sjedišta za djecu, a kao rezultat Novi Multivan je ocjenjen sa 89%.

Pored sigurnosti putnika i sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju, Euro NCAP posebnu važnost stavlja na sisteme za izbjegavanje saobraćajnih nesreća. Novi Multivan ima preko 25 sistema za pomoć vozaču i svi su pokazali impresivne rezultate na testiranju što je donijelo dodatnih 87% rejting poena u kategoriji Sigurnosni sistemi. Više detalja možete naći na www.euronap.com.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Film FUGITIVE premijerno na platnu kina Meeting Point