Sljedeće godine stiže nova verzija Marty McFly tenisica sa super-pertlama?

Verovatno se sjećate 2011. kad su se pojavie Nike MAG tenisice o kojima je svaki istinski kolekcionar sanjao otkako se pojavio kultni film Back To The Future. U prodaju na eBay platformi pušteno je samo 1500 pari Marty McFly tenisica budućosti, od čije prodaje je novac išao u Michale J.Fox fondaciju za istraživanje Parkinsonove bolesti. Skupljeno je nešto manje od 6 miliona američkih dolara.

 

Međutim, jedna stvar je nedostajala. Originalne tenisice u filmu imale su posebne pertle koje se same vežu, što, naravno, tenisice proizvedene prije tri godine nisu imale.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=liI1E_ZZV5w[/youtube]

 

nike-mag-mcfly-sneakers-6 nike-mag-mcfly-sneakers-9

 

Prošle sedmice tokom intervjua u Jordan Brand’s Flight Lab prostoru u New Orleansu, Nike diziajner Tinker Hatfield potvrdio je za Solecollector da će se kreirati nove tenisice sa super-pertlama 2015 (prema filmu, Marty McFly je samo nosio patike u 2015).

 

shoe1

 

Kad su se pojavile prve tenisice dr. Hillel Chiel, profesor robotike na sveučilištu Case Western, koji se bavi upravo spojem biologije i robotike, na upit o samovezujućim tenisicama šaljivo je odgovario: A da pokušate s Velcro proizvodima? (Velcro je poznata američka tvrtka za proizvodnju raznih ljepila i materijala za vezanje. – op. autora.) Postoje dva osnovna koncepta samovezujućih tenisica: vezanje u čvor bez ljudske intervencije i stezanje vezica. U filmu je predstavljen ovaj drugi. Je li moguće ostvariti i ovaj prvi koncept?

 

 

To bi bio izuzetno složen pokret. Vezice bi trebale biti načinjene od posebnih materijala koji bi se mogli opustiti i stegnuti po naredbi, a sam pokret vezanja morao bi biti izuzetno precizan, objasnio je dr. Chiel.

 

Da li će nas iznenaditi iz Nike tima, ostaje nam da sačekamo 2015.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Huawei program za talente SEEDS FOR THE FUTURE