Sljedeće godine stiže nova verzija Marty McFly tenisica sa super-pertlama?

Verovatno se sjećate 2011. kad su se pojavie Nike MAG tenisice o kojima je svaki istinski kolekcionar sanjao otkako se pojavio kultni film Back To The Future. U prodaju na eBay platformi pušteno je samo 1500 pari Marty McFly tenisica budućosti, od čije prodaje je novac išao u Michale J.Fox fondaciju za istraživanje Parkinsonove bolesti. Skupljeno je nešto manje od 6 miliona američkih dolara.

 

Međutim, jedna stvar je nedostajala. Originalne tenisice u filmu imale su posebne pertle koje se same vežu, što, naravno, tenisice proizvedene prije tri godine nisu imale.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=liI1E_ZZV5w[/youtube]

 

nike-mag-mcfly-sneakers-6 nike-mag-mcfly-sneakers-9

 

Prošle sedmice tokom intervjua u Jordan Brand’s Flight Lab prostoru u New Orleansu, Nike diziajner Tinker Hatfield potvrdio je za Solecollector da će se kreirati nove tenisice sa super-pertlama 2015 (prema filmu, Marty McFly je samo nosio patike u 2015).

 

shoe1

 

Kad su se pojavile prve tenisice dr. Hillel Chiel, profesor robotike na sveučilištu Case Western, koji se bavi upravo spojem biologije i robotike, na upit o samovezujućim tenisicama šaljivo je odgovario: A da pokušate s Velcro proizvodima? (Velcro je poznata američka tvrtka za proizvodnju raznih ljepila i materijala za vezanje. – op. autora.) Postoje dva osnovna koncepta samovezujućih tenisica: vezanje u čvor bez ljudske intervencije i stezanje vezica. U filmu je predstavljen ovaj drugi. Je li moguće ostvariti i ovaj prvi koncept?

 

 

To bi bio izuzetno složen pokret. Vezice bi trebale biti načinjene od posebnih materijala koji bi se mogli opustiti i stegnuti po naredbi, a sam pokret vezanja morao bi biti izuzetno precizan, objasnio je dr. Chiel.

 

Da li će nas iznenaditi iz Nike tima, ostaje nam da sačekamo 2015.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.