Sofia Rei u Sarajevu!

U ponedjeljak 15. aprila, u SARTR-u će biti održan koncert argentinske pjevačice Sofije Rei i karipskog multiinstrumentaliste JC Maillarda, u okviru koncertne sezone Grlom u jagode koju u koprodukciji organiziraju Jazz Fest Sarajevo i Sarajevski ratni teatar.

 

Nagrađivana pjevačica, autorica i producentica Sofia Rei važi za jednog od najstrastvenijih i najinventivnijih vokalista njujorške scene. Njena muzika istražuje različite tradicije južnoameričkog folklora, jazza, flamenca i elektronike. Ova argentinska pjevačica rođena je i odrasla u Buenos Airesu, a u Sarajevu će nastupiti uz JC Maillarda koji će svirati na bas sazu, osamžičanom elektroakustičnom muzičkom instrumentu koji je sam osmislio inspirisan tradicijom saza, odnosno turske bağlame i grčkog buzukija.

 

Za Sofiju Rei, umjetnicu snažnog vokala, čak i argentinski mediji su pisali da je jedna od najboljih pjevačica Južne Amerike. Njene maštovite interpretacije našle su se na četiri albuma objavljena pod njenim imenom a na sarajevskom koncertu dvoje umjetnika će predstaviti svoj aktuelni album Keter.

 

Ulaznice za sarajevski koncert Sofije Rei i JC Maillarda koji će biti održan u SARTR-u u ponedjeljak 15. aprila u 20.00 u prodaji su u sistemu kupikartu.ba, a na dan koncerta moći će se kupiti na blagajni SARTR-a (od 18.00).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Poslušajte kako zvuči pjesma sakrivena na slici staroj više od 500 godina