SSST: Gael García Bernal predavač na FILM.FACTORY programu u Sarajevu

Sarajevo Film Academy Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST) tokom ove sedmice ugostio je prominentnog meksičkog glumca Gaela Garcíju Bernala. Kao gostujući predavač, Bernal je održao jednosedmičnu radionicu sa studentima magistarskog i doktorskog studija film.factory programa.

 

Sarajevo Film Academy je jedina institucija u Bosni i Hercegovini, ali i ovom dijelu Evrope, koja je kao gostujućeg predavača u svrhu edukacije studenata dovela čuvenog glumca kakav je Bernal.

 

 

foto_SSST
foto_SSST

Baveći se glumom gotovo cijeli svoj život, Gael García Bernal je ostvario uloge u više od 40 filmova, što pokazuje njegovu duboku predanost filmskoj umjetnosti. Jedno od njegovih glavnih glumačkih ostvarenja je uloga u kultnom, za Oskara nominovanom filmu Amores Perros, čiji reditelj Alejandro Gonzales Iñárritu je ove godine dobio nagradu Oscar za režiju. Bernal je radio sa najuspješnijim režiserima svijeta, te se smatra jednim od najvećih filmskih i glumačkih talenata današnjice.

 

foto_SSST
foto_SSST

Podstaknuta prvim rezultatima doktorskog i magistarskog studija, Sarajevo Film Academy je pokrenula i dodiplomski studij film.factory programa, čime je ponudila moderan i međunarodni program za potencijalne studente sva tri akademska nivoa. S krajem ove godine, film.factory program će ispratiti prvu generaciju doktoranata.

 

foto_SSST
foto_SSST

 

U dvije godine svog postojanja, film.factory program je poželio dobrodošlicu i uspješno realizovao predavanja više od 40 prominetnih imena iz internacionalne filmske zajednice, koji dolaze iz više od 15 zemalja svijeta, kao što su: Carlos Reygadas, Tilda Swinton, Jonathan Rosenbaum, Fred Kelemen, Thierry Garrel, Ulrich Gregor, Jean-Michel Frodon, Fridrik Thor Fridriksson, Cristian Mungiu, Pedro Costa, Jytta Jensen, Shozo Ichiyama, Philippe Grandrieux, Lech Kowalski.

 

Ovaj semestar će biti završen predavanjima vodećih svjetskih filmskih profesionalaca, od kojih svakako izdavajmo reditelje Gus Van Santa, Apichatpong Weerasethakul, kao i francusku glumicu Juliette Binoche.

 

tekst_FBL

foto_SSST

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstavljena izložba BLANK TITLE umjetnika Dženana Hadžihasanovića