Šta je prava prirodna kozmetika

Od kada je povratak prirodi postao globalni trend, etiketa prirodnog lijepi se na sve i svašta. Ali, šta je, zaista, pravi prirodni kozmetički proizvod i koje su njegove karakteristike?

 

Kada na proizvodu primjetite termin sasvim prirodno ili prirodno, to nikako nije garancija da je proizvod kvalitetan. Biljni ekstrakti na takvim proizvodima mogu biti prisutni u veoma malim procentima, dok same biljke prolaze kroz različite procese obrade, konzerviraju se i miješaju sa ostalim sastojcima pri čemu su potpuno izgubile svoja prirodna svojstva.

 

prirodna kozmetika

Dakle, u prirodnoj kozmetici nema hemijskih i sintetičkih konzervansa poput parabena, formaldehid, emulgatora, mirisa i boja, silikona, parafina… Najčešće se koriste ručno pripremljeni ekstrakti ljekovitih biljaka, biljna i eterična ulja, prirodni voskovi, voda kao i alkohol nastao ekstrakcijom biljaka…

 

Sam proces proizvodnje je brz i jednostavan kako bi sastav krajnjeg proizvoda bio što bliži sastavu izvornog biljnog materijala. Prirodna kozmetika se ne testira na životinjama, dok i sama ambalaža mora biti ekološki prihvatljiva.

 

Weleda kozmetika proizvedena je od 100% prirodnih sirovina vrhunske kvalitete, bez sintetskih aditiva. Sva proizvodnja temelji se na antropozofskom pristupu ljekovitosti biljaka i povezanosti duhovnog u čovjeku i prirodi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Chanel predstavlja novi Le Rouge Crayon de Couleur