Šta je prava prirodna kozmetika

Od kada je povratak prirodi postao globalni trend, etiketa prirodnog lijepi se na sve i svašta. Ali, šta je, zaista, pravi prirodni kozmetički proizvod i koje su njegove karakteristike?

 

Kada na proizvodu primjetite termin sasvim prirodno ili prirodno, to nikako nije garancija da je proizvod kvalitetan. Biljni ekstrakti na takvim proizvodima mogu biti prisutni u veoma malim procentima, dok same biljke prolaze kroz različite procese obrade, konzerviraju se i miješaju sa ostalim sastojcima pri čemu su potpuno izgubile svoja prirodna svojstva.

 

prirodna kozmetika

Dakle, u prirodnoj kozmetici nema hemijskih i sintetičkih konzervansa poput parabena, formaldehid, emulgatora, mirisa i boja, silikona, parafina… Najčešće se koriste ručno pripremljeni ekstrakti ljekovitih biljaka, biljna i eterična ulja, prirodni voskovi, voda kao i alkohol nastao ekstrakcijom biljaka…

 

Sam proces proizvodnje je brz i jednostavan kako bi sastav krajnjeg proizvoda bio što bliži sastavu izvornog biljnog materijala. Prirodna kozmetika se ne testira na životinjama, dok i sama ambalaža mora biti ekološki prihvatljiva.

 

Weleda kozmetika proizvedena je od 100% prirodnih sirovina vrhunske kvalitete, bez sintetskih aditiva. Sva proizvodnja temelji se na antropozofskom pristupu ljekovitosti biljaka i povezanosti duhovnog u čovjeku i prirodi.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Probali smo >> Gloria Zlatni serum