Stand-Up vikend u Sarajevu

Ovaj vikend u Sarajevu, u petak i subotu 1. i 2. marta, ponudit će neupitno velike količine smijeha Sarajkama i Sarajlijama i onima koji će za praznik posjetiti grad. Tri vodeća imena domaće stand-up komedije će u te dvije večeri pružiti svoje cjelovečernje programe nasmijavanja u klubu Monument, dobro znanoj gradskoj destinaciji za ovaj žanr.

 

Pedja Bajović, svojevrsni rezident ovog prostora će, prema sopstvenoj evidenciji, u Monumentu po dvanaesti put pred publiku izaći sa svojom tematskom predstavom Muškarac (o parenju i razmnožavanju). Ono što je kuriozitet ove večeri je to da će to biti zadnja izvedba te predstave u ovom klubu.

 

– Mislim da je bilo dosta. Ko je htio da pogleda ovo moje dvosatno kukanje o svakodnevici odnosa nas muškaraca i višeg oblika života znanog kao žene, imao je puno pirlika da to napravi u Monumentu, a evo i posljednje! Sljedeći put kada budem došao, bit će to s drugom tematskom predstavom koja se zove Rok trajanja, a za koju se također nadam da će doživjeti tuce izvedbi u ovom klubu!, kaže Pedja Bajović koji će nastupiti u petak 1. marta, s početkom u 21 sat.

 

Andrija Dabanović
Andrija Dabanović

U isto vrijeme, ali sutradan – u subotu 2. marta, pred publiku izlazi bosansko-crnogorski dvojac Marko Puljiz i Andrija Dabanović. Obojica su pioniri stand-up komedije u svojim zemljama, a sada su i sugrađani u Podgorici te zvijezde nove televizijske serije pod nazivom Van dometa koja se emituje na tamošnjoj javnoj televiziji. Njihova saradnja, sada već dugogodišnja, izrodila je i Kršenje večer stand-up komedije s kojom obilaze prostore bivše Jugoslavije, a uskoro će i izvan granica bivše države. Kombinacija je to onog najboljeg od podgoričkog i sarajevskog urbanog humora te urnebesne kombinatorike sraza ta dva svijeta!

 

Zbog velikog interesa za ove dvije večeri te prethodnih iskustava, domaćini iz kluba Monument (Štrosmajerova 3) su odlučili da se ne primaju rezervacije, već se karte po cijeni od 5 KM mogu kupiti samo u prostorijama kluba, već od sada pa do večeri kada su programi, uz napomenu da ih u te dane možda više i neće biti!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CLARINS predstavio make-up novitete