Stil Hitchcockovih heroina

Mnogi Hitchcockovi filmovi se fokusiraju na žene koje su jake, ali problematične, i na kraju su one te koje su kažnjene zbog svoje devijantnosti. Izgled u njegovim filmovima je krucijalan s obzirom na to da je slika izgrađena na kostimu koji izgleda moćno, a u isto vrijeme opasno.

 

ingrid_bergman

 

Kostimi su bili centralni elementi za mnoge njegove klasike. Tu su bezvremenske tzv. olovka-suknje, prelijepe ženstvene večernje haljine, klasične i pismo tašne, predivne frizure, rukavice svih dužina, i divne bunde.

 

Kim Novak u Vertigu, Grace Kelly u To Catch a Thief, Ingrid Bergman u Notoriousu, jednostavno ih ne možete zamisliti u nekim drugim kombinacijama.

 

vertigo-blue-green-evening-dress

 

 

Hitchcock je često upotrebljavao odjeću kao dodatak ličnosti za glavne akterke filma. To nije samo odjeća, tu je i slika, kinematografija, i sve ono povezano što kreaira savršenu hitchcockovsku priču.

 

ptice

 

Izaberite bilo koji Hitchcockov film i prepustite se potpunom uživanju!

 

tekst_Mirna Dizdarević / Shush-Mush

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Melissa McCarthy napisala novo pravilo za kožni outfit tokom ljeta