Stil Hitchcockovih heroina

Mnogi Hitchcockovi filmovi se fokusiraju na žene koje su jake, ali problematične, i na kraju su one te koje su kažnjene zbog svoje devijantnosti. Izgled u njegovim filmovima je krucijalan s obzirom na to da je slika izgrađena na kostimu koji izgleda moćno, a u isto vrijeme opasno.

 

ingrid_bergman

 

Kostimi su bili centralni elementi za mnoge njegove klasike. Tu su bezvremenske tzv. olovka-suknje, prelijepe ženstvene večernje haljine, klasične i pismo tašne, predivne frizure, rukavice svih dužina, i divne bunde.

 

Kim Novak u Vertigu, Grace Kelly u To Catch a Thief, Ingrid Bergman u Notoriousu, jednostavno ih ne možete zamisliti u nekim drugim kombinacijama.

 

vertigo-blue-green-evening-dress

 

 

Hitchcock je često upotrebljavao odjeću kao dodatak ličnosti za glavne akterke filma. To nije samo odjeća, tu je i slika, kinematografija, i sve ono povezano što kreaira savršenu hitchcockovsku priču.

 

ptice

 

Izaberite bilo koji Hitchcockov film i prepustite se potpunom uživanju!

 

tekst_Mirna Dizdarević / Shush-Mush

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.