Sting se vraća u pulsku Arenu

Nakon nedavne objave njegovog dugoočekivanog pop-rock albuma 57th & 9th te rasprodanih koncerata u Sjevernoj Americi i Evropi, Cherrytree Management, Live Nation te hrvatska kompanija MPG sa zadovoljstvom najavljuju koncert Stinga u jedinstvenoj pulskoj Areni, na jednoj od najljepših koncertnih pozornica, 26. maja 2017. godine. Bit će to jedini koncert ove engleske zvijezde u regiji, a u Pulu se vraća nakon punih 20 godina.

 

Sting

 

Ulaznice za ovaj ekskluzivni događaj u pulskoj Areni kreću u prodaju 7. februara 2017, u 9.00 sati, u sistemu Eventima, a s obzirom na to da je turneja rasprodana širom svijeta, za očekivati je kako će i za ovaj koncert vladati veliki interes.

 

Na turneji 57th & 9th Stingu će se pridružiti tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea, te gitarista Rufusa Millera.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I9MI3gnP8F4[/youtube]

 

Stingov dvanaesti solo album 57th & 9th prvi je njegov pop-rock projekt u zadnjih deset godina, a izdavač je A&M/Interscope Records. Album je krenuo u prodaju 11.decembra 2016. godine i donosi deset pjesama koje predstavljaju Stingovu raznolikost u stilovima muzike i pisanju tekstova, počevši od hrapavog prvog singla I Can´t Stop Thinking About You, do snažnog i slikovitog stila Road Warrior u pjesmi Petrol Head te himničnog singla 50,000. Album kojeg je producirao Martin Kierszenbaum, snimljen je u samo nekoliko sedmica sa Stingovim dugogodišnjim saradnicima Dominicom Millerom na gitari i Vinniem Colaiutaom na bubnjevima, ali i bubnjarom Joshom Freeseom (članom bedndova Nine Inch Nails, Guns ´n´ Roses), gitaristom Lyleom Workmanom i pratećim vokalima iz benda The Lost Bandoleros iz San Antonia.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Njeno ime je Janis Joplin