Sting se vraća u pulsku Arenu

Nakon nedavne objave njegovog dugoočekivanog pop-rock albuma 57th & 9th te rasprodanih koncerata u Sjevernoj Americi i Evropi, Cherrytree Management, Live Nation te hrvatska kompanija MPG sa zadovoljstvom najavljuju koncert Stinga u jedinstvenoj pulskoj Areni, na jednoj od najljepših koncertnih pozornica, 26. maja 2017. godine. Bit će to jedini koncert ove engleske zvijezde u regiji, a u Pulu se vraća nakon punih 20 godina.

 

Sting

 

Ulaznice za ovaj ekskluzivni događaj u pulskoj Areni kreću u prodaju 7. februara 2017, u 9.00 sati, u sistemu Eventima, a s obzirom na to da je turneja rasprodana širom svijeta, za očekivati je kako će i za ovaj koncert vladati veliki interes.

 

Na turneji 57th & 9th Stingu će se pridružiti tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea, te gitarista Rufusa Millera.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I9MI3gnP8F4[/youtube]

 

Stingov dvanaesti solo album 57th & 9th prvi je njegov pop-rock projekt u zadnjih deset godina, a izdavač je A&M/Interscope Records. Album je krenuo u prodaju 11.decembra 2016. godine i donosi deset pjesama koje predstavljaju Stingovu raznolikost u stilovima muzike i pisanju tekstova, počevši od hrapavog prvog singla I Can´t Stop Thinking About You, do snažnog i slikovitog stila Road Warrior u pjesmi Petrol Head te himničnog singla 50,000. Album kojeg je producirao Martin Kierszenbaum, snimljen je u samo nekoliko sedmica sa Stingovim dugogodišnjim saradnicima Dominicom Millerom na gitari i Vinniem Colaiutaom na bubnjevima, ali i bubnjarom Joshom Freeseom (članom bedndova Nine Inch Nails, Guns ´n´ Roses), gitaristom Lyleom Workmanom i pratećim vokalima iz benda The Lost Bandoleros iz San Antonia.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Instalacija kosovskog umjetnika Petrita Halilaja krasit će Palacio de Cristal u Madridu