Sea Star 2022

Stiže novi Sea Star!

Datum objave
07/12/2022

Umaški Sea Star festival kreće u svoju novu sezonu danas objavljenim aftermoviejem i datumima održavanja, kao i najavom početka prodaje prvih ulaznica. Peto po redu veliko okupljanje kojim će se probuditi nova festivalska sezona zakazano je za 19. i 20. maja 2023. na dobro poznatoj party lokaciji, u laguni Stella Maris u Umagu, čiji prvi veliki headliner stiže za nekoliko dana! Ulaznice za Sea Star u prodaju kreću taman u predbožićno razdoblje – u četvrtak, 15. decembra u podne!

 Četvrti Sea Star ispisao je proteklog maja nove stranice festivalske historije ovih prostora. Umaški događaj u organizaciji EXIT tima, prvo veliko festivalsko okupljanje u Hrvatskoj nakon dvoipolgodišnje pauze, posjetilo je više od 40.000 posjetitelja i na savršen način pokrenulo muzičku i turističku sezonu. Nova generacija, mlada, superpozitivna i euforična do vrha je nakrcala lagunu i dvije noći i jutra uživala u nastupima velikih svjetskih i regionalnih zvijezda koje su predvodili Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Onyx, Meduza, Topic, Senidah, Konstrakta i KALUSH Orchestra! Umaški festival ovih je dana postao i jedini hrvatski muzički događaj nominiran na prestižnim Evropskim festivalskim nagradama. Sea Star se nalazi u kategoriji „Najbolji festival srednje veličine”, koji broji do 40.000 posjetitelja dnevno i za kojeg je moguće glasati danas do kraja dana, na službenim stranicama Evropskih festivalskih nagrada. Uz njega, u nominacijama su i EXIT, Sea Dance i No Sleep festivali.

Uspomene na fantastične istarske noći mogu se vidjeti u filmskom premotavanju najuzbudljivijih trenutaka Sea Star festivala, jer je danas objavljen i službeni aftermovie!

Peto izdanje festivala bit će održano 19. i 20. maja 2023. na brojnim pozornicama smještenim u umaškoj laguni Stella Maris. Prvi kontingent Sea Star ulaznica po promo cijeni od svega 72 KM stižu u četvrtak, 15. 12. tačno u 12 sati na službenim stranicama festivala, te na prodajnim mjestima i online na Gigstix sistema.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Osnaživanje djevojčica i djevojka kroz GIRLS ADVANCE LAB