Sutra počinje Jazz Fest Sarajevo 2022!

Datum objave
08/11/2022
foto
Jazz Fest Sarajevo

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2022 počinje u srijedu 9. novembra. Do 12. novembra festival će u Narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, Ateljeu Figure i Jazzbini predstaviti različite međunarodne i bosanskohercegovačke projekte u kojima sudjeluju muzičari sa četiri kontinenta.

Jazz Fest Sarajevo 2022 u 20.00 u Narodnom pozorištu otvara Mark Eliyahu. Ovaj je muzičar međunarodni ugled stekao fascinantnim i uzbudljivim kompozicijama prepoznatljive autorske poetike. Eliyahu je virtuozni instrumentalista i karizmatičan izvođač čiji nastupi oduševljavaju publiku širom svijeta. Bit će ovo njegov prvi nastup u našoj zemlji.

 

Istu večer i Sarajevo Jazz Guerrilla premijerno predstavlja na Jazz Festu svoj prvi album objavljen ove godine. Guerrila u sastavu gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, pijanista Adis Sirbubalo, bubnjar Amar Češljar, uz instrumentaliste i vokaliste Aidu Mušanović Arsić i Narcisa Zečića, nastupit će sa gostima iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Na sceni Narodnog pozorišta pridružit će im se pjevačica Bojana Stamenov, trubač Miron Rafajlović, saksofonista Kiril Kuzmanov i Helem Nejse.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u Box Officeu Jazz Festa, La Benevolencija 14, svaki dan od 11.00 do 19.00, kao i 60 minuta prije početka koncerta u Narodnom pozorištu.

Više informacija na www.jazzfest.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sarajevski punk rock bend POPIK promovirao album USPAVANKE ZA OLENU P.