Svečano otvoren 4. FUU festival ulične umjetnosti

Sinoć u 19h na platou Narodnog pozorišta Sarajevo nastupom violiniste Irhada Baručije počeo četvrti FUU – Festival ulične umjetnosti Sarajevo. Nakon Baručije posjetiocima se kratkim, ali inspirativnim riječima obatio direktor FUU-a Aleš Kurt, nakon čega je uslijedio rap nastup. Umjetnici STOPOSTO i Black Beriz digli su atmosferu i poljuljali vazduh novim zvukom, a kao specijalni gost pridružio im se Katarza. Na kraju sve je gorilo! Fantastični duo iz Srbije Master’n’Margatita zapalio je maštu prisutnih i scenu ispred pozorišta!

 

 

Važno je napomenuti da se današnji festivaski program predviđen u kompleksu zgrade Papagajka se preusmjerava na dvorište Osnovne Škole Musa Ćazim Ćatić, te program počinje u 18h sa projekcijom filmova Studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo. Nakon toga slijedi nastup sazlije Jusufa Brkića pod nazivom Primiče se akšam, samo što nije.

 

Ovogodišnji slogan i inspiracija festivalskih aktivnosti I love my life motiviralo je studente Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu da pripreme izložbu za sve posjetioce dvorišta škole. U 21h program se nastavlja eletronskim užitkom naziva Bitef smrti, koji će svojim zvucima podcrtati naš poznati i nagrađivani Basheskija sa kolegom Edward EQ-om. Nakon njih sarajevski bend Gudron nastupa od 22h.

 

Istog dana, u 19h ispred Gradske tržnice posjetioci imaju priliku čuti izvedbe članova Kamernog sinfonijskig orkestra Zenice. Nakon toga se mogu pridružiti Paradi klauna! U 20h performans u izvedbi Obojene klape praćen zvucima DJ Mehikana zainteresovati će sve uzraste! Na samom kraju posjetioci i prolaznici imaju priliku čuti više no inspirativne tri djevojke za klavirom, violinom i na harmonici pod imenom Eudiates!

 

Fuu-Objava-Obavijest-02

 

SPECIJALNO ispred Tržnice u 21h duo Master’n’Margarita će ponovo izvesti vatreni nastup Cabaret for dummies. 

 

U Velikom parku u subotu i nedjelju u periodu od 10h do 20h biti će otvoren tradicionalni Art Market na kom iz godine u godinu predstavljamo uratke domaćih dizajnera. Na ovogodišnjem Art marketu možete posjetiti štandove: Eye Contact Eye (nakit), TANKA (odjeća), Martad (nakit), Make Me (nakit), Ziggy T-Shirts & Džindžuve, Saša Džino – horor proza i tri naslova: Mrtvačke mrlje, Srce od plastike i Šejtanov groben, Sanjin Mašić – knjige crteža, karikature, Da Valja handmade magnetics i Amira Midić digitalne ilustracije, čestitke i art printovi.

 

 

U nedjelju od 10h u Velikom parku počinje dječiji program. Najmlađe prvo animira teatarska trupa Everyman, zatim teatarska grupa Bajka. Irma Rogo će pripremiti i radionicu za izradu pletenica – DIY Braids & Hairwraps.

 

I ovog dana program počinje od 18h u dvorištu O.Š. Musa Ćazim Ćatić uz projekcije filmova studenata ASU i nastupom dua Belma & Belma na harmonici i violončelu. U 19h specijalna gošća festivala organizatorica StreetArts festivala u Mostaru, DJ Marina Mimoza svojom muzikom će rasplesati atmosferu! Hector i Merita svojom muzikom će nas odvesti u dijelove Francuske, Kube, Španije i Kolumbije. Program u dvorištu škole se završava hit predstavom „Dame Biraju“ u produkciji Altteatra.

 

U Velikom parku u 19h u nedjelju kao specijalni dio programa izvedba, performans Umjetnost sanjanja u izvedbi nadarene Anje i Esme.

 

Ovom prilikom još jednom pozivamo sve da nas posjete na novoj lokaciji dvorištu Osnovne Škole Musa Ćazim Ćatić koja se nalazi do Sarajevskog ratnog teatra u ulici Čekaluša 43. Ulaz na sva dešavanja je slobodan!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Benicio Del Toro dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 21. Sarajevo Film Festivala