Svečano otvoren 4. FUU festival ulične umjetnosti

Sinoć u 19h na platou Narodnog pozorišta Sarajevo nastupom violiniste Irhada Baručije počeo četvrti FUU – Festival ulične umjetnosti Sarajevo. Nakon Baručije posjetiocima se kratkim, ali inspirativnim riječima obatio direktor FUU-a Aleš Kurt, nakon čega je uslijedio rap nastup. Umjetnici STOPOSTO i Black Beriz digli su atmosferu i poljuljali vazduh novim zvukom, a kao specijalni gost pridružio im se Katarza. Na kraju sve je gorilo! Fantastični duo iz Srbije Master’n’Margatita zapalio je maštu prisutnih i scenu ispred pozorišta!

 

 

Važno je napomenuti da se današnji festivaski program predviđen u kompleksu zgrade Papagajka se preusmjerava na dvorište Osnovne Škole Musa Ćazim Ćatić, te program počinje u 18h sa projekcijom filmova Studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo. Nakon toga slijedi nastup sazlije Jusufa Brkića pod nazivom Primiče se akšam, samo što nije.

 

Ovogodišnji slogan i inspiracija festivalskih aktivnosti I love my life motiviralo je studente Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu da pripreme izložbu za sve posjetioce dvorišta škole. U 21h program se nastavlja eletronskim užitkom naziva Bitef smrti, koji će svojim zvucima podcrtati naš poznati i nagrađivani Basheskija sa kolegom Edward EQ-om. Nakon njih sarajevski bend Gudron nastupa od 22h.

 

Istog dana, u 19h ispred Gradske tržnice posjetioci imaju priliku čuti izvedbe članova Kamernog sinfonijskig orkestra Zenice. Nakon toga se mogu pridružiti Paradi klauna! U 20h performans u izvedbi Obojene klape praćen zvucima DJ Mehikana zainteresovati će sve uzraste! Na samom kraju posjetioci i prolaznici imaju priliku čuti više no inspirativne tri djevojke za klavirom, violinom i na harmonici pod imenom Eudiates!

 

Fuu-Objava-Obavijest-02

 

SPECIJALNO ispred Tržnice u 21h duo Master’n’Margarita će ponovo izvesti vatreni nastup Cabaret for dummies. 

 

U Velikom parku u subotu i nedjelju u periodu od 10h do 20h biti će otvoren tradicionalni Art Market na kom iz godine u godinu predstavljamo uratke domaćih dizajnera. Na ovogodišnjem Art marketu možete posjetiti štandove: Eye Contact Eye (nakit), TANKA (odjeća), Martad (nakit), Make Me (nakit), Ziggy T-Shirts & Džindžuve, Saša Džino – horor proza i tri naslova: Mrtvačke mrlje, Srce od plastike i Šejtanov groben, Sanjin Mašić – knjige crteža, karikature, Da Valja handmade magnetics i Amira Midić digitalne ilustracije, čestitke i art printovi.

 

 

U nedjelju od 10h u Velikom parku počinje dječiji program. Najmlađe prvo animira teatarska trupa Everyman, zatim teatarska grupa Bajka. Irma Rogo će pripremiti i radionicu za izradu pletenica – DIY Braids & Hairwraps.

 

I ovog dana program počinje od 18h u dvorištu O.Š. Musa Ćazim Ćatić uz projekcije filmova studenata ASU i nastupom dua Belma & Belma na harmonici i violončelu. U 19h specijalna gošća festivala organizatorica StreetArts festivala u Mostaru, DJ Marina Mimoza svojom muzikom će rasplesati atmosferu! Hector i Merita svojom muzikom će nas odvesti u dijelove Francuske, Kube, Španije i Kolumbije. Program u dvorištu škole se završava hit predstavom „Dame Biraju“ u produkciji Altteatra.

 

U Velikom parku u 19h u nedjelju kao specijalni dio programa izvedba, performans Umjetnost sanjanja u izvedbi nadarene Anje i Esme.

 

Ovom prilikom još jednom pozivamo sve da nas posjete na novoj lokaciji dvorištu Osnovne Škole Musa Ćazim Ćatić koja se nalazi do Sarajevskog ratnog teatra u ulici Čekaluša 43. Ulaz na sva dešavanja je slobodan!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Drugi dan NetWork 9 konferencije u znaku odličnih predavanja i izvrsne zabave