Svečanu ceremoniju otvaranja 23. SFF-a vodit će Amila Terzimehić

Sarajevo Film Festival već tradicionalno ulogu domaćina svečane ceremonije otvaranja prepušta uspješnim bh. glumcima mlađe generacije, a ove godine će to biti Amila Terzimehić, koja će u petak, 11. augusta u Narodnom pozorištu Sarajevo ozvaničiti početak 23. izdanja Festivala.

 

Amila Terzimehić mlada je bh. glumica koja je do sada ostvarila vrlo uspješnu karijeru u pozorištu i filmu, kako u BiH tako i internacionalno. Diplomirala je 2011. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje je bila izabrana za studentkinju generacije, u klasi prof. Ermina Brave i doc. Džane Pinjo. Njen uspon kao glumice sarajevska publika ima priliku pratiti u predstavama koje se nalaze na repertoaru SARTR-a (1984, Strah i bijeda Trećeg rajha, Odette&Odile, Životinjska farma, Prst, Bio je lijep i sunčan dan), Sve se nekako preživi osim smrti, te u predstavi Mali mi je ovaj grob Dine Mustafića za koju je 2015. na festivalu Susreti pozorišta BiH u Brčkom dobila nagradu za najbolju mladu glumicu. No, ono čime je ova talentovana dvadesetosmogodišnja glumica skrenula pažnju šire javnosti jeste saradnja sa glumcem Piercem Brosnanom na filmu Novembar Man Rogera Donaldsona.

 

Amila&Emir (29 of 31)

U svojoj karijeri Terzimehić je ostvarila zapažene uloge i u brojnim filmovima domaće i strane produkcije u BiH, Srbiji, Italiji, Turskoj, SAD, Njemačkoj, Indiji… Danas Amila Terzimehić radi na Akademiji scenskih umjetnosti kao saradnica iz prakse na predmetu Ples.

 

U ranijim godinama uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja Sarajevo Film Festivala bila je povjerena glumicama Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo i Mariji Pikić te glumcima Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću i Feđi Štukanu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Iza kulisa filma KAD JAGANJCI UTIHNU