Sven Väth na devetom Fresh Wave Festivalu!

Datum objave
28/06/2021

Više od pedeset renomiranih izvođača sa svjetske i regionalne muzičke scene nastupit će na devetom Fresh Wave Festivalu, koji će se ove godine održati od 5. do 7. augusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel!

Zavidna lista izvođača predstojećeg ljeta okupiće neka od najuzbudljivijih imena sa svjetske  i regionalne muzičke scene, a banjalučku tvrđavu Kastel obilježit će najjače izdanje festivala do sada! Nakon više od šesnaest mjeseci, napokon ćemo imati priliku da se ponovo družimo i uživamo u muzici, slaveći  ljubav i radost druženja na najboljem festivalu u BiH. Da je riječ o događaju bez premca svjedoče i velika imena, a među njima i apsolutne ikone svjetske elektronske scene, koja će nam se ovog augusta pridružiti na glavnoj bini festivala: Sven Väth, Ilario Alicante, Nastia, Victor Ruiz, Deborah De Luca, John Digweed.

Mr. John Digweed bogatu muzičku karijeru gradio je na više osnova, prvo i prvenstveno kao izvođač kroz sopstvenu muzičku priču ali i onu koju je ispričao sa ikonom progresivnog zvuka koji se zove DJ Sasha, ispisao je zlatne stranice svjetskog elektronskog progresivnog zvuka. Potom kao izdavač, jer je kroz label Bedrock Records promovisao brojne izvođače i tako direktno uticao na svjetsku scenu afirmišući imena kao što su Danny Howells, Jimmy Van M, Rui Da Silva, a kao Radio DJ kormilari uticajnim Kiss 100  DJ Radio programom, koji se emituje u više od 100 svjetskih zemalja!

Nismo pogriješili kada smo rekli da se radi o apsolutnim ikonama elektronske muzike i izvođačima bez kojeg ovaj žanr ne bi imao puno smisla. Sven Väth je bez sumnje jedan od njih i jedan od najvažnijih izvođača u industriji. Svenovi muzički počeci sežu u ’80-te godine prošlog vijeka, a sa više od 30-ak godina na sceni itekako je pridonio cijelokupnom žanru techno muzike i to kako u muzičkom tako i u biznis segmentu. Kultni Cocoon njegovo je master djelo, a fantastični setovi koji su ga na desetine puta odveli oko svijeta, od Ibice, koju je proslavio, do industrijuma Berlina, učinili su Papa Svena i njegov Cocoon legendarnim.

Jedan od najtraženijih i jedan od najintrigantnijih imena u industriji je Ilario Alicante. Svoj put ka muzičkim vrhovima započeo još kao klinac u Livornu ali pravi muzički uspon doživio je 2008. kada je zahvaljujući zanimljivim remix izdanjima zabilježio nastupe na značajnim evropskim festivalima poput Time Warp-a, a posebno lansiranje među crem de la crem uslijedilo je nedugo nakon tog vrućeg ljeta, kada je i zvanično postao član čuvene Cocoon familije. Od tada Ilario samo niže uspjehe pokazujući svoj raskošan talenat kroz mnogobrojne uspješne projekte i sjajne nastupe.

Deborah De Luca vraća nam se na veliku scenu festivala, a kao i uvijek možemo očekivati samo najbolje od princeze Napulja. Južnjački temperament, uvijek zanimljiv muzički izbor i odlična atmosfera koju kreira, opravdava sve epitete koji se dovode u vezu sa njenim imenom.

Jedna od najpoznatijih house i tehno DJ-eva sa istočne strane željezne zavjese je Nastia. Karijera joj je još prije desetak godina počela u dalekom Donjecku, drugom gradu po veličini gradu u Ukrajini poslije prestonice Kijeva. Jedna je od miljenica Monike Kruse, a njeni nastupi su redovna pojava na velikim svjetskim festivalima kakav je Awekenings. Prvi put BiH će posjetiti brazilski DJ Victor Ruiz. Već nekoliko godina poznat je po svom vrhunskom kvalitetu produkcije, što ga je učinilo jednim od najcjenjenijim među kolegama na sceni. Radeći remix izdanja singlova koje potpisuju Dubfire i Moby, Victor se profilisao kao jedan od najcjenjenijih današnjih tehno umjetnika.

Rezidenti Nektar Fresh Wave Festivala Mladen Tomić, Nebs Jack, Joma Maja i Woodie predvode regionalne izvođače koji će se ovog ljeta pridružiti headlinerima festivala! Energy bina Fresh Wave Festivala i ovog ljeta predstavlja regionalnu muzičku polsasticu, a listu izvođača koji će nastupiti na ovoj bini predvode imena kao što su: Petar Dundov, Space Motion, Forest People, Damir Hoffman, Marko Vuković, Roxa, Coeus, Sinisa Tamamovic, Kristijan Molnar, Bokee, TKNO, Miloš Vujović   i mnogi drugi! Za ljubitelje živih nastupa, a na LIVE bini Fresh Wave Festivala, pobrinut će se Vojko V, Klinac, Krankšvester, Ajs Nigrutin i Timbe, Marčelo, Fox, Surreal, a osim festivalskih bina posjetioce očekuju fan zone i drugi sadržaji koji će se realizovati u saradnji sa medijskim pokroviteljima, prijateljima i partnerima festivala.

Ulaznice za deveto izdanje Nektar Fresh Wave Festivala uskoro će biti dostupne putem ticket servisa Kupikartu.ba, a u prodaji će biti:

  • paket trodnevne ulaznice po cijeni od 60KM/30€,
  • trodnevne VIP ulaznice po cijeni 100KM/50€,
  • jednodnevne ulaznice po cijeni od 30KM/15€,
  • jednodnevne VIP ulaznice po cijeni od 50KM/25€.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Brend LOLA.tees proslavio sedmi rođendan