Svi su ludi za Vetements jeansom

Vetements je pomalo avangardna francuska modna kuća koje se oslanja na naslijeđe Margiele u čijem je timu radio i Demna Gvasalia, osnivač ovog zanimljivog brenda, a odskoro i glavni dizajner Balanciage. To je jedan od onih brendova od kojih baš i ne očekujete da će proizvesti komade koje ćete viđati na gotovo svakom street style reportu sa velikih sedmica mode.

 

Vetements jeans (2)

 

Ovaj jeans poseban je po tome što je napravljen od dva komada vintage jeansa koji se prvo kompletno raspore i onda sastave u sasvim novi oblik. To je dobro poznata metoda dekonstrukcije u kojoj se ogleda veliki uticaj koji je Margiela imao kako na ovaj brend tako i na cjelokupnu savremenu modu.

 

Vetements jeans (3)

 

Vetements je ovaj komad prvi put prikazao još krajem 2014, ali je njegova popularnost naglo porasla nakon njihove revije za jesen 2015, a trenutna cijena ovog para jeansa iznosi vrtoglavih $1450 . Iako su to na kraju samo dva komada second-hand jeansa ova cijena donekle je opravdana činjenicom da gotovo niti jedan par nije potpuno isti, svi su ručno pravljeni u artisanal studiju ovog brenda u Parizu i imaju gotovo univerzalni fit koji ne odgovara samo visokim manekenkama.

 

Demna je jednom prilikom obećao da će jedninstveni šnit ovog para jeansa podijeliti i online tako da će svi malo spretniji moći otići u second hand, izabrati dva komada vintage jeansa i sastaviti komad samo za sebe.

 

Vetements jeans (5) Vetements jeans vetementspripremila_Emina Saletović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Svečano otvoren 21. Sarajevo Film Festival