T2 Trainspotting otvara Festival novog britanskog filma PlayUK

British CouncilKino Meeting Point pozivaju publiku na jedinstveni međunarodni festival britanskog filma – PlayUK. Od 16. do 19. februara, publika u šest gradova Zapadnog Balkana moći će da pogleda deset filmskih premijera najboljih savremenih igranih i dokumentarnih filmova britanskih autora koji su privukli veliku pažnju na nekim od najvažnijih svjetskih filmskih festivala.

 

Festival otvara T2 Trainspotting, koji ponovo okuplja originalnu postavu jednog od najuticajnijih filmova ’90-ih godina.

 

 

[youtube]https://youtu.be/PnrddumYcbA[/youtube]

 

 

FORMAT FESTIVALA

 

Zbog jakog uticaja koji ima na naš svakodnevni život, kao i na naš humor i način govora, britanski film je već decenijama jedinstveni fenomen u savremenoj globalnoj kulturi. Takav fenomen zaslužuje i poseban format.

 

British Council zato organizuje PlayUK istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana da bi publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani u isto vrijeme mogla da podijeli uživanje i utiske o intrigantnim filmovima najnovije britanske produkcije.

 

BC PlayUK -BIH

 

 

PROGRAMSKI FOKUS

 

PlayUK je tematski višeslojan program. U svijetu dinamičnih promjena u kome politika utiče na odnose širom planete, cilj festivala je da prikaže filmove koji slave ljudsku izdržljivost i sposobnost da pronađu prave odgovore i rješenja u teškim vremenima.

 

Organizatori žele također da ukažu i na veoma jak uticaj koji britanska muzika ima u našem regionu. Zbog toga će na festivalu biti prikazani i filmovi o muzici, britanskim muzičkim bendovima, njihovoj zaostavštini, kao i uticaju na naše savremeno društvo.

 

Iznad svega, PlayUK slavi film kao umjetnost i kao medij koji se lako prilagođava promjenama koje sa sobom donose nove tehnologije. Film se stalno mijenja i pronalazi način da ujedini svoju publiku. To je nešto što će PlayUK i ovog puta pokazati.

 

 

Naziv festivala PlayUK izabran je na javnom konkursu koji je British Council sproveo u svim zemljama Zapadnog Balkana gdje će se festival održavati. Među više od 470 kreativnih prijedloga, komisija British Councila odlučila se za prijedlog Ognjena Radulovića iz Crne Gore. Kao nagradu, British Council će za Ognjena i njegovih 20 prijatelja prirediti privatnu projekciju jednog od festivalskih ostvarenja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Globalni apel Vladi FBiH za zabranu MHE podržao Leonardo Di Caprio