Taigo, prvi SUV coupé marke Volkswagen stigao u BiH

Datum objave
17/06/2022

Potpuno novi Taigo svojim jedinstvenim oblikom budi emocije već na prvi pogled. Ciljna skupina za ovaj novi SUV će prvenstveno biti mladi kupci ali i oni s mladenačkim duhom, koji obraćaju pažnju na muziku, trendove i dizajn.

Vođeni time umjesto klasične promocije za BiH tržište, odlučili smo se da u saradnji sa Red Bullom, podržimo projekt Red Bull Symphonic u kojem su kreativne snage udružila neka od najpoznatijih imena bosanskohercegovačke hip hop scene i Sarajevska filharmonija, i na taj način predstavimo ovaj model nesvakidašnjeg karaktera te pružimo spektakularno automobilsko ali i muzičko iskustvo, izjavio je Dino Bratović, Volkswagen PKW Brand manager

Neka od najpoznatijih imena domaćeg hip hopa predstavile su svoje najveće hitove u sasvim novom ruhu uz pratnju Sarajevske filharmonije.

– Novi oblik karoserije donosi u takozvani »segment A0« kako novi stil tako i popriličnu količinu emocija i individualnost. Ističe se crossover stilom, povišenim položajem sjedenja, velikom praktičnošću za svakodnevicu te iznimno kvalitetnim karakteristikama opreme. Taigo dijeli platformu s Polom i T-Crossom, ali je veći i atraktivniji od njih. Fokus modela Taigo se bazira na dizajnu, individualnosti i emocijama smještenim u gotovo 4,26 metara dugačku karoseriju te postavlja nova tehnološka mjerila u svojoj klasi vozila, dodaje  Bratović.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
10 godina predstave ŽABA