Taigo, prvi SUV coupé marke Volkswagen stigao u BiH

Release Date
17/06/2022

Potpuno novi Taigo svojim jedinstvenim oblikom budi emocije već na prvi pogled. Ciljna skupina za ovaj novi SUV će prvenstveno biti mladi kupci ali i oni s mladenačkim duhom, koji obraćaju pažnju na muziku, trendove i dizajn.

Vođeni time umjesto klasične promocije za BiH tržište, odlučili smo se da u saradnji sa Red Bullom, podržimo projekt Red Bull Symphonic u kojem su kreativne snage udružila neka od najpoznatijih imena bosanskohercegovačke hip hop scene i Sarajevska filharmonija, i na taj način predstavimo ovaj model nesvakidašnjeg karaktera te pružimo spektakularno automobilsko ali i muzičko iskustvo, izjavio je Dino Bratović, Volkswagen PKW Brand manager

Neka od najpoznatijih imena domaćeg hip hopa predstavile su svoje najveće hitove u sasvim novom ruhu uz pratnju Sarajevske filharmonije.

– Novi oblik karoserije donosi u takozvani »segment A0« kako novi stil tako i popriličnu količinu emocija i individualnost. Ističe se crossover stilom, povišenim položajem sjedenja, velikom praktičnošću za svakodnevicu te iznimno kvalitetnim karakteristikama opreme. Taigo dijeli platformu s Polom i T-Crossom, ali je veći i atraktivniji od njih. Fokus modela Taigo se bazira na dizajnu, individualnosti i emocijama smještenim u gotovo 4,26 metara dugačku karoseriju te postavlja nova tehnološka mjerila u svojoj klasi vozila, dodaje  Bratović.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na 69. Berlinaleu prikazan film LIGHT OF MY LIFE Caseya Afflecka