Tanji Bošković stigao poklon od Bekima Fehmiua poslije 40 godina

Glumica Tanja Bošković je na promociji knjige Bekima Fehmiua u Leskovcu doživjela nevjerovatno iznenađenje i šok kada joj je uručen poklon koji je trebalo da dobije prije 40 godina. Riječ je o posthumnom poklonu legendarnog Fehmiua – o zlatnom privjesku za lanac oko vrata, koji je Tanji predala njena koleginica i glumčeva supruga Branka Petrić.

 

– Poslije 40 godina, sinoć sam dobila poklon koji mi je Bekim kupio kada smo snimali film Košava, moj prvi film. Mislila sam da ću pasti od uzbuđenja. Plakala sam. To je potpuno nevjerovatno, priča Tanja za Blic.

 

Tanji poklon uručen tokom promocije knjige Blistavo i sjajno, a u okviru festivala LIFFE. Tanja je kao član žirija gledala film, kada su joj rekli da hitno mora na promociju:

 

– Nisam znala o čemu se radi. S Brankom se u Beogradu viđam svaki dan. Ali eto, desilo se da je prije pet dana, kada su je pozvali u Leskovac, našla taj poklon koji se negdje zagubio i smislila kako da me iznenadi.

 

Petrićeva je pak ispričala da su ona i Bekim svojim kolegama kupovali sitne poklone kada bi se završio film. Poklon za Tanju izabrao je lično Bekim, no Branki se nije baš dopao.

 

– Razmišljali smo da ga zamijenimo. Međutim, Tanja je otputovala, Bekim se uhvatio u neki drugi posao i na to se zaboravilo. Pronašla sam ga prije neki dan slučajno, ispričala je glumica Branka Petrić, koja je poslije 40 godina ispunila želju svog pokojnog supruga.

 

radiosarajevo.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Aprilsko izdanje talijanskog Vogue magazina ima simboličnu naslovnicu