Tea Grubešić brine o vašoj koži

Release Date
04/03/2021
fotografije
Aida Redžepagić

Tea Grubešić je oduvijek gajila ljubav prema kozmetici i njezi tijela. Poslije Srednje medicinske škole upisala je Pravni fakultet i, kako kaže, nije se osjećala ispunjenom. Prekvalificirala se za kozmetičarku u Zagrebu i svoj prvi salon otvara prije 19 godina, jer smatra da samo ono što volimo može biti pravi izbor za nas.

 

Koje sve posebne tremane možemo pronaći u Vašem beauty studiju Tea?

– U fokusu je veliki broj tretmana lica, gdje se zaista mogu pohvalit dobrim iskustvom. Radi se i permanentna šminka gdje se stavlja akcenat na prirodni izgled.

Svakodnevno smo izloženi stresu, koliko je zapravo bitan odlazak u kozmetički salon?

– Odlazak u kozmetički salon je jako bitan, ako se uspostavi dobra konekcija s kozmetologom i prihvatite to kao stil života imate dobar put da ostanete dugo mladolikog lica.

U čemu najviše griješimo kad je riječ o njezi?

– Greške u njezi lica su uglavnom što sami biramo komercijalne proizvode bez da smo se prije toga konsultovali sa dermatologom ili kozmetologom. Svako od nas je individua za sebe, koža svakoga od nas je specifična i traži poseban pristup.

Što je najvažnije kod njege kože? Na čemu se temelji Vaša beauty rutina, koje proizvode i tretmane privatno preferirate?

– Moja beauty rutina se sastoji od temeljnog čišćenja lica ujutru i navečer, mnogo seruma za hidrataciju. U svom salonu preferiram tretman mezoterapije bez igle. Pored tih tretmana da bi koza bila hidrirana jako je bitno da pijete mnogo tekucine, zdrava prehrana sa što manje životinjskih masti.

Iako ste uspjeli svojim rezultatima da stvorite respektabilan imidž salona Tea, kao i Vas lično kao stručnjakinje, Vi i dalje radite na svom usavršavanju. Koliko je bitno za uspješnost biti u koraku sa novitetima i novim dostignućima u Vašem poslu?

– Smatram da svaki posao ukoliko ga radite savjesno traži usavršavanje, a naračito kozmetika i kozmetologija koja je uznapredovala u čitavom svijetu.

Interesantno je da u Vašem salonu nudite i uslugu skidanja tetovaža i trajne šminke. Kako ste se odlučili na usavršavanje jedne takve tehnike?

– Tetovaže i njihovo skidanje su jedan jako zahtjevan i odgovoran posao. Kada sam 2016. dobila ponudu za takvu vrstu edukacije nisam razmišljala ni jednu sekundu. Uvijek volim širiti svoja znanja, pa danas i sama radim edukacije. Svi moji studenti i studentice će nakon edukacija dobiti evropski certifikat.

Na koji način skidate tetovaže?

– Tetovaže se skidaju mliječnom kiselinom po tehnici firme Skinial. Mliječna kiselina postoji i u našem tijelu u manjoj količini i ona po samoj primjeni nije štetna za naš organizam.

Koliko traje proces skidanja, recimo jedne tetovaže od 10cm?

– Da bismo skinuli tetovažu od 10 cm treba nam 2 mjeseca, ne toliko zbog samog tretmana, već zbog oporavka kože i same kontrole.

Šta biste preporučili svim mladim ljudima koji se žele tetovirati ili staviti trajni make-up? Kako izbjeći da dođe do toga da to poželimo skinuti jednog dana?

– Prije nego što sam odlučila uvesti tu tehniku u salon sama sam bila model za skidanje trajne šminke. Htjela sam to na sebi isprobati, znati da nije štetno i da će se koža oporaviti, naročito moja, koja je jako osjetljiva. Svi moji klijenti su se slođili da je mnogo bolnije tetoviranje od samog skidanja tetovaže. Dobro razmislite prije nego se odlučite tetovirati ili uraditi trajnu šminku. Ukoliko niste u pravim rukama, možete dovesti do lošeg rezultata, posebno se konsultirajte prilikom tetoviranja koje boje vam unose u kožu. Moje iskustvo u razgovoru sa mladim me dovelo do konstatacije da se većina ljudi tetovira kada su suočeni sa nekim promjenama u životu i na taj način to iskazuju. Mnogi požele da je skinu kada prevaziđu neko svoje stanje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Galeriji Brodac upriličena izložba Enisa Čišića