TEKNE ima novu kolekciju nakita inspirisanu perjem najljepših ptica

Release Date
06/10/2022
fotografije
Mirna Kuvalja

Brend Tekne koji se bavi izradom nakita i posuđa od porculana je predstavio svoju novu kolekciju nakita za jesen 2022. pod nazivom Birds of Paradise.

Kolekcija je inspirisana perjem najljepših ptica našeg planeta. Vlasnicu i dizajnerku Janu Kuvalju, ovog puta su privukle boje perja divnih ptica iz raznih  dokumentarca BBC-ja koji nam govore o našoj nevjerovatnoj planeti.

Kao što se na njenom posuđu u zadnje vrijeme pojavio veliki broj ptičica koje kao da cvrkuću sa njenih šolja i vaza, tako sada boje njihovog perja ukrašavaju ovu novu kolekciju nakita.

Kolekciju čine naušnice, prstenje i ogrlice u četiri boje. Jarko zelena i naranđasta, kao i zagasitija zelena i lila krase neke neobične nove oblike za Tekne, kao i one koji su nam već dobro poznati, poput krugova i njihovih polovina i svima omiljenih malih dugmića, koje želimo sve da skupimo.

Prstenje, kao i svaki put plijeni pažnju, ovaj put ne samo bojom, već i neobičnim zaobljenim oblikom. U pitanju su prave male skulpture koje će krasiti vaše ruke. Za njih će vas svako pitati.

Fotografije za ovu kolekciju popisuje Janina sestra, Mirna Kuvalja. Uslikane su u dvorištu kuće dizajna Laura u Beogradu, koja je jedinstven izložbeni prostor dizajna namještaja i enterijera mladih dizajnera. Jedna od glavnih pokretačkih snaga renoviranja i dizajna vile Laure, krasi i fotografije nove Tekne kolekcije. Mila Tešić je Janina dugogodišnja prijateljica, a i sama je dizajner enterijera i namještaja sa svojim studiom Mak u Beogradu.

Kolekcija je trenutno dostupna na Tekne sajtu studiotekne.com i na sajtu Orea Bazara, a uskoro će se naći i na policama svih svojih prodajnih mjesta: Kutcha u Sarajevu, The Spirit of Herzegovina u Mostaru, Studio Elosso u Zenici, Galerija Plus u Banjoj Luci i Lola Concept Store u Ljubuškom.

Ako želite nešto zaista jedinstveno, Tekne je brend za vas.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Chanel predstavio Métiers d’art kolekciju