The Garden Tree House: Predivan dom čiju unutrašnjost krase stabla

Moderni dom koji nosi naziv The Garden Tree House nalazi se u Japanu i u prvi tren ničim ne privlači pažnju, ali samo jedan pogled na njegovu unutrašnjost otkriva kako je ovaj dom doista neobičan.

 

Naime, cijelu unutrašnjost krase stabla koja se protežu od poda do stropa te osim vizualne funkcije, imaju i onu praktičnu kao potporni stubovi. Kuća je djelo japanskog arhitektonskog studija Hironaka Ogawa & Associates i kako navode arhitekti, ta stabla su imala posebnu sentimentalnu vrijednost za vlasnike kuće te su ih odlučili integrirati u samu strukturu kuće. Arhitektima je taj zadatak bio pravi izazov, a vlasnici kuće su itekako zadovoljni rezultatom u kojemu upravo drveće ima glavnu dizajnersku ulogu u kući.

 

 

Stabla, koja su se nalazila na porodičnom posjedu duže od 35 godina, odrezana su s granama, stavljena na sušenje nekoliko sedmica, a zatim integrirana u strukturu kuće kao potporni stubovi te i više nego efektni ukras u dnevnom boravku, kuhinji i trpezariji. U cijeloj kući prevladava bazna bijela boja, a svaki kutak ovog doma odiše svježinom i urednošću. Prepoznatljiv japanski minimalizam je naglašen malim brojem komada posve neupadljivog namještaja u prirodnoj smeđoj boji. Prostranost i velika količina dnevnoga svjetla naglašavju svježinu i mir, a upečatljiv detalj je i zaobljeni zid koji stvara dojam protočnosti.

 

Tree House (1) Tree House (2) Tree House (3) Tree House (4) Tree House (6) Tree House (7) Tree House (8) Tree House (9) Tree House (10) Tree House (11) Tree House (12) Tree House (13) Tree House (14)

 

foto_Daici Ano

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Svjetska premijera filma TOMA Dragana Bjelogrlića zatvara 27. Sarajevo Film Festival