foto_Maja Topčagić

THE LOUDEST SILENCE objavio spot za pjesmu ‘Wake Up In My Dream’

Sarajevski symphonic metal bend THE LOUDEST SILENCE objavio je novi spot za pjesmu Wake Up In My Dream. Pomenuta pjesma se nalazi na albumu Aesthetic Illusion kojeg je bend objavio 1. juna ove godine širom svijeta preko kuće TLS Europe.

 

Iako su oba naša spota zasebne cjeline, ‘Wake Up In My Dream’ se može posmatrati kao nastavak priče koju smo započeli videom za pjesmu ‘The Loudest Silence’ s tim što se u novom spotu može vidjeti cijeli bend uz malo mračniju atmosferu, obzirom da ova pjesma nije balada, kaže Džemal Bijedić, basista benda.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m2vVJlaZhG0[/youtube]

 

Spot je sniman u Bosni i Hercegovini na prelijepoj planini Bjelašnici, te u centru Sarajeva pod režijom Damira Bašića, koji je napisao i scenarij. Kamerman je i ovaj put bio Emir Džanan, dok je video editovao Denijal Ćatović, a finalnu obradu je dao Faris Dobrača.

 

Album Aesthetic Illusion je i konceptualno djelo, obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje. Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba da se bori za svoje snove.

 

Sa više od 60 minuta muzike, bend je na svom albumu ugostio čak pet gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najpoznatiji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda EPICA iz Holandije.

 

Digitalno izdanje albuma je dostupno na svim stream aplikacijama kao što su Spotify, Google Play, Apple Music, iTunes, Deezer, Napster ili Amazon.

 

 ‘Aesthetic Illusion’ – lista pjesama:

01. Illusion Aeternus (Intro)
02. Redemption
03. Two-Faced Ghost
04. Wood Nymph
05. Acheron
06. The Loudest Silence
07. Soul Reflection
08. Theatre Of The Absurd
09. Wake Up In My Dream
10. Gallery Of Wonders

11. The Loudest Silence (Through The Glowing Door)

 

Album je producirao bend. Miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering Audio InFunktion.

Bend THE LOUDEST SILENCE su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.

 

THE LOUDEST SILENCE je predstavio Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona, na prestižnom WACKEN OPEN AIR festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja.

 

fotografija_Maja Topčagić

odjeća_WearWolf

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovako izgleda seks iza MRT skenera