The Soteria Method: Štikle kao sredstvo za samoodbranu

Jako mnogo žena živi u srahu da će ih neko napasti na ulici. I dok postoji nekoliko različitih borilačkih vještina kojima se možete odbraniti, jedna žena je odlučila kreirati svoju.

 

Kanadska instruktorica Avital Zeisler kreirala je strategiju samodobrane The Soteria Method uz pomoć visokih potpetica kojima se napadači mogu zaustaviti udarcem sa fatalnim posljedicama. Do obrane potpeticom koja uključuje udaranje napadača petom došla je nakon što je seksualno napao njen dečko na koledžu. Tvrdi da su u program ugrađene tehnika samoobrane, sprječavanje nasilja i meditacija.

 

 

Avital, bivša balerina i instruktorica vještine Krav Maga ima nekoliko savjeta. Visoke pete vam mogu pomoći u samoodbrani u više položaja. Ukoliko vas je napadač oborio na pod, defanzivnim udarcem mu možete nanijeti teške ozljede ukoliko ga pogodite u bilo koji dio tijela. Ukoliko ženska osoba ima atletske predispozicije, udarcima petom iz stajaćeg položaja može nanijeti napadaču fatalne udarce ako ga pogodi u grudni koš ili glavu. Par štikili sa visokom i oštrom petom može biti jako efikasno oružje, budući da uzrokuje ubodne rane.

 

Zeisler poručuje da je žena sa štiklom u ruci jednak ekvivalent muškarcu sa maljem, a u svojim video tutorijalima pokazuje sve jednostavne načine na koji se žene samo pomoću štikli mogu odbraniti.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Indigo predstavio svoj prvi solo album VICTORIA