foto Paul Drinkwater/NBCUniversal

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI najveći je pobjednik 75 dodijele Zlatnog globusa

Galaksija holividskih zvijezda spustila se u nedjelju na Beverly Hills na dodjelu Zlatnih globusa, međutim, nad uobičajeni holivudski glamur ovaj put nadvio se oblak skandala seksualnog zlostavljanja koji je potresao show business. Dodjela Zlatnih globusa bila je prva velika prilika Hollywoodu da jedinstvenim i snažnim glasom progovori o razmjerima seksualnog uznemiravanja u filmskoj industriji, otkrivenog nakon pada moćnog producenta, seksualnog predatora Harveyja Weinsteina. Iako se radi o jednoj od najglamuroznijih i najblještavijih holivudskih večeri, glumci i glumice su bili obučeni u crno u znak protesta, pa su filmovi i serije godine zbog svega toga pomalo pali u drugi plan.

 

foto Paul Drinkwater/NBCUniversal
foto Paul Drinkwater/NBCUniversal

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri dominirao je dodjelom Zlatnog globusa 2018., osvojivši nagrade za najbolju dramu, najbolji scenario, i nagrade za glumu i to za glumicu Frances McDormand i glumca Sam Rockwell.

 

Lady Bird osvojio je nagradu za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, dok je Saorise Ronan osvojila nagradu za najbolju glumicu. Također, u kategoriji komedije ii mjuzikla James Franco je osvojio nagradu za ulogu u filmu The Disaster Artist.

 

Kad je riječ o serijama The Marvelous Mrs. Maisel i The Handmaid’s Tale osvojili su nagrade za najbolju komediju i najbolju dramu.

 

Tako je glumica Rachel Brosnahan iz serije The Marvelous Mrs. Maisel, osvojila nagradu za najbolju glumicu u komediji, dok je Elisabeth Moss osvojila nagradu za najbolju ulogu u drami, u seriji The Handmaid’s Tale’s.

 

Sterling K. Brown osojio je nagradu za najbolju ulogu u dramskoj seriji, This Is Us, a Aziz Ansari za najboljeg glumca u komediji, Master of None.

 

Sve dobitnike i dobitnice pogledajte ovdje.

 

foto_Paul Drinkwater/NBCUniversal

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Midnight Walk